Banale seriemord

Klisjéfylt om seriemorder og politimann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Undertegnede syntes irske Alex Barclays debutbok «Mørketid» var en klisjéfylt thriller, og når sant skal sies er det ikke blitt gjort noen store forbedringer i «Ubuden gjest».

Det handler fortsatt om politimannen Joe Lucchesi, kona Anna og sønnen Shaun, og i årets bok er de tilbake i New York etter det opprivende oppholdet i Irland.

Brutal gjest

Men Anna er deprimert, tenåringen Shaun har begynt å drikke øl og interessere seg for damer, og Joe må konsentrere seg om en seriemorder som kalles Gjesten, så alle har sitt å være opptatt med. Det er Joes strabaser som står mest sentralt i handlingen, men det eneste som måtte skille Alex Barclays seriemorderroman fra andre i samme sjanger, er at hun lar sin gjerningsmann være ekstremt brutal i sin framferd.

Ellers er «Ubuden gjest» en fullstendig meningsløs utgivelse. Den er i høyden middels spennende, personene er uengasjerende og ekstremt forutsigbare og språket er spekket med fraseringer som man har lest så alt for mange ganger før. Dessuten er den norske oversettelsen spekket av trykkfeil, det er ikke noe positivt trekk når samme navn staves på to måter i samme linje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer