Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Bananas på Bahamas»

Ultralett actionkomedie om en avslappet juveltyv og en FBI-agent

FILM: Pierce Brosnan har pensjonert seg som James Bond, men det betyr ikke at han har lagt ultralette, effektsprengte actionkomedier med lettkledde damer på hylla. I «After the Sunset» spiller han juveltyven Max, som har spesialisert seg på å få tak i Napoleons tre diamanter (nei, han kunne visst mer enn å bake kaker).

Filmen begynner idet Max og hans kjære partner Lola (Salma Hayek) er i ferd med å stjele diamant nummer to, og i farten gjør de FBI-agent Stan Lloyd (Woody Harrelson) grundig til latter. Lloyd er ikke av typen som glemmer lett, han følger etter de to juveltyvene til deres luksuriøse tilværelse på Bahamas for å vise dem at lovens lange arm virkelig er lang. Og siden Napoleons tredje diamant ikke er langt unna, går det kanskje an å ta dem på fersken?

«After the Sunset» er en actionkomedie som går grundig til verks. Her går kjappe replikker, dristige kupp, lekre damer, kjekke mannfolk, velplasserte effekter og velbrukte gags hånd i hånd i halvannen time. Plottet utvikler seg til en slags «katt og mus»-lek, hvor Max og Stan veksler på å ha overtaket. Underholdende til tider, for all del, men fylt til randen av klisjeer. Hvor mange ganger må vi se avanserte tyverier gjennomført ved hjelp av luftekanaler som tilfeldigvis passerer rett over det som skal stjeles? Ikke nok, skal man tro de som laget denne filmen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media