Band i solnedgang.

The Gaslight Anthem tok med seg New Jersey til Hove.

GITARFINT:Brian Fallon & co har mer enn delstaten til felles med Bruce Springsteen. Foto: Lars Eivind Bones.
GITARFINT:Brian Fallon & co har mer enn delstaten til felles med Bruce Springsteen. Foto: Lars Eivind Bones.Vis mer

TROMØYA (Dagbladet): Ikke bare har New Jersey-bandet The Gaslight Anthem blitt lovprist av delstatens store sønn Bruce Springsteen, gjengen har også plukket opp melodiske og lyriske temaer fra sjefen sjøl.

Der festival ofte handler om eskapisme, drar kvartetten publikum ned på bakkenivå med sin jordnære og frihetsbejaende rock.

«Old White Lincoln» smaker av The Cures slentrende bassganger og viser med overbevisning at dersom man skal trekke veksler på new wave-scenen, har jyplinger som blant annet White Lies en vei å gå. «The ?59 Sound» sender derimot bandet raskt tilbake mot hjemtraktene og tidløs arbeiderklasserock.

Kvartetten fremstår på mange måter som det ultimate festivalbandet, hvis sjarmerende fremtoning i kombinasjon med en sol som smyger seg ned blant tretoppene forener grupperinger på tvers av sjangertilhørighet.

Når bandet får rensket ut de mest stillestående låtene, er de utvilsomt å finne i toppen. Du skal ikke bli overrasket om du ser dem på hovedscenen seint på kvelden om noen år.

|||