TILBAKE TIL VILLE VESTEN: Casey Affleck får en hovedrolle i «Lewis and Clark», en HBO-miniserie fra skaperne av «Band of Brothers». Serien tar for seg ekspedisjonen av den amerikanske vesten i 1804. Bildet er fra «The Assasination of Jesse James by the Coward Robert Ford».
TILBAKE TIL VILLE VESTEN: Casey Affleck får en hovedrolle i «Lewis and Clark», en HBO-miniserie fra skaperne av «Band of Brothers». Serien tar for seg ekspedisjonen av den amerikanske vesten i 1804. Bildet er fra «The Assasination of Jesse James by the Coward Robert Ford».Vis mer

«Band of Brothers» i den ville vesten?

Tom Hanks og Brad Pitt lager HBO-western.

(Filtermagasin.no): I 1804, da USA ennå var en ung nasjon som bestod av en klynge kolonier langs kontintents østkyst, satte en gruppe utforskere ut på en ekspedisjon mot vest.

Inntil året før hadde mesteparten av det sentrale kontinentet — fra Louisiana i sør til Montana i nord — tilhørt Frankrike. Men Napoleon trengte kontanter for å finansiere krigene sine i Europa, og solgte dette enorme territoriet til USA for 15 millioner dollar.

Som var fryktelig mye penger den gang.

Casey Affleck i hovedrolle
Ekspedisjonen fra 1804 blir nå til en miniserie på HBO. Prosjektet har vært på tegnebordet en stund, og ifølge Hollywood Reporter har de nå fått klarsignal.

Gruppen bestod av frivillige fra den amerikanske hæren, under ledelse av kaptein Meriwether Lewis og hans nestkommanderende, William Clark. De startet ved St. Louis på Missisippi-elva, og vendte nesa vest derfra — for å finne veien til Stillehavet.

Casey Affleck skal være om bord i rollen som Meriwether Lewis.

Stjernelag på produsentsiden
«Lewis and Clark» (ikke til forveksling med «Lois & Clark») er basert på boka «Undaunted Courage» av historikeren Stephen A. Ambrose. Det er samme mann som skrev «Band of Brothers», og mye tyder på at denne serien får omtrent samme behandling.

Akkurat som «Band of Brothers» er det en miniserie produsert for HBO av Tom Hanks og Gary Goetzman, som denne gangen har med seg blant andre Brad Pitt og Edward Norton på produsentlaget.

Serien føres i pennen av blant andre John Curran, som skrev for Affleck i den forstyrrende «The Killer Inside Me» (2010), og Michelle Ashford, forfatteren bak Showtime-serien «Masters of Sex».

Etter sigende skal også Edward Norton være med på forfattersiden.

Hvem som skal spille kompis og kollega William Clark er ikke kjent.