ALENE PÅ DIZZIE: Dizzie Showteater i Oslo er Øivind Bluncks annet hjem. - Her har jeg vært siden starten for 25 år siden, sier komikeren som har påført seg sår, blåmerker og en vond fot etter utagerende prøver. Foto: Anders Grønneberg
ALENE PÅ DIZZIE: Dizzie Showteater i Oslo er Øivind Bluncks annet hjem. - Her har jeg vært siden starten for 25 år siden, sier komikeren som har påført seg sår, blåmerker og en vond fot etter utagerende prøver. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Bandasjer og blåmerker

Øivind Blunck sparer seg ikke i prøvene på ny forestilling.

Øivind Blunck ble skilt fra Guri Schanke for tre år siden. Nå er han også alene på scenen.

Hege Schøyen Han delte også scene flere ganger, i teatret og på tv, med skuespiller Hege Schøyen.

Men nå er han også alene der.

- Jo, og jeg trives med det. Da går det i ett, ingen å gjemme seg bak eller ingen som gir meg en pause, sier en offensiv Øivind Blunck (60) til Dagbladet.

Men han utelukker ikke mer samarbeid med Schøyen.

Er helt alene I dag, torsdag 8. september, er det premiere på forestillingen «Øivind Blunck - Rett og slett» på Dizzie Showteater. Den folkekjære moromannen finsliper på numrene sammen med tekstforfatterne Vemund vik, Trond Hanssen og Jon Niklas Rønning.

- Det er andre gang jeg er helt alene på scenen, forrige gang var for ti år siden. Har et orkester med meg, men de står langt bak.

Øivind Blunck debuterte for 42 år siden, som 18-åring, men premierenerver har han hatt i ukesvis.

- Premierenervene gir seg aldri, sier han.

Fysisk og verbalt Komiker og tekstforfatter Jon Niklas Rønning sier at årgangskomikeren neppe har vært bedre, og at publikum kan glede seg til nye sider og overraskelser.

SKØYER UTEN SKØYEN: Øivind Blunck foran plakaten med den første forestillingen sammen med Hege Schøyen på Dizzie Showteater.
SKØYER UTEN SKØYEN: Øivind Blunck foran plakaten med den første forestillingen sammen med Hege Schøyen på Dizzie Showteater. Vis mer

- Han er både sterk både fysisk og verbalt.

- Hva med det psykiske da?

- Vel, det går litt opp og ned, sier tekstforfatter Trond Hanssen, som likevel konkluderer med at mannen også er psykisk sterk.

Mange blåmerker Ja, for det blir mye armer, bein og utagerende fysisk teater. Rønning er imponert over at han ikke sparer seg selv i skikkelige stunt.

- Se her. Har mange blåmerker. Har måttet bandasjere foten. Det går unna, men jeg er ikke beinskjør ennå, sier en munter og slagkraftig Blunck.

De som svaner mannen fra Ytre Enebakk, Fridtjof på mopeden, blir nok skuffet. Men det blir mange andre skikkelser å more seg over.

Skulle sunget viser - Løstenna har Blunck sagt adjø til, og mopeden er erstattet med andre motoriserte og elektriske redskaper.

- Er vel også mer personlig denne gang. Bruker mange av mine egne opplevelser, ikke minst i forhold til alternativ medisin.

Blunck misunner scenekunstnere som synger og framfører kjente tekster.

- En komiker må komme med noe nytt og bevise noe hele tiden, men en visesanger kan synge gamle sanger. Jeg skulle vært visesanger.

Se her. Har mange blåmerker. Øivind Blunck, om prøvene som har gitt ham sår, blåmerker og en bandasjert ankel.

GOD HJELP: Øivind Blunck på Dizzie Showteater, sammen med tekstforfatterne, bak fra venstre, Vemund vik, Trond Hanssen og Jon Niklas Rønning. Foto: Anders Grønneberg
GOD HJELP: Øivind Blunck på Dizzie Showteater, sammen med tekstforfatterne, bak fra venstre, Vemund vik, Trond Hanssen og Jon Niklas Rønning. Foto: Anders Grønneberg Vis mer