Bandet bak «My Number»-hiten inviterte Snowden på konsert i Moskva

- Vi satt Edward Snowden på gjestelista. Uten pluss-én, selvfølgelig.

GJESTELISTEPLASS: Det britiske rockebandet Foals valgte å invitere Edward Snowden på konsert i Moskva. Foto: NTB Scanpix/Stella Pictures
GJESTELISTEPLASS: Det britiske rockebandet Foals valgte å invitere Edward Snowden på konsert i Moskva. Foto: NTB Scanpix/Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): Spionsiktede Edvard Snowden (30) er gått fra å være anonym til å bli hyllet og foraktet av en hel verden. I dag har han fått de nødvendige papirene han trenger for å forlate flyplassen i Moskva, der han i ukevis har sittet i transitthallen.

En av dem som mener Snowden mer eller mindre er en helt, er vokalisten i det britiske rockebandet Foals.

Han valgte nemlig å invitere Snowden på deres siste konsert i Moskva.

Til NME forteller vokalist Yannis Philippakis at Snowden er på grensen til å være en helt, og at amerikanske kommentatorer som kaller han en forræder er egoistiske.

- Han er helt alene nå. Derfor satt vi han opp på gjestelista vår - uten pluss-én, selvfølgelig, sier han og fortsetter:

- Det beste med folk som Snowden er at vi kan debattere framveksten av internett og inntrengingen av teknologien i livene våre. Det er egentlig ingen som byr seg, før han viste virkeligheten.

Foals har det siste året herjet på radio med hiten «My Number» og «Inhaler», og 11. oktober gjester de Rockefeller i Oslo.