Anmeldelse: Emmerhoff & the Melancholy Babies - «Circle Six»

Bandet som er en bergensbølge i seg sjøl

Emmerhoff & the Melancholy Babies tilbake på rett spor på første album på sju år.

TILBAKE: Emmerhoff & The Merlancholy Babies er tilbake etter sju år og har funnet tilbake til godformen. Foto: Apollon Records
TILBAKE: Emmerhoff & The Merlancholy Babies er tilbake etter sju år og har funnet tilbake til godformen. Foto: Apollon Records Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: Emmerhoff & The Melancholy Babies har vært her i 22 år og sett andre band komme og gå. De er en liten bergensbølge for seg sjøl.

Seks album er det blitt med de samme fem medlemmene de siste tjue åra - i seg sjøl en slags bragd.

Sirkelen sluttet

Album nummer seks har naturlig nok fått tittelen «Circle Six». Sirkelen er sluttet. Bandet låter langt på vei som i starten, bare enda tyngre og mørkere. Det er som om de har fått fornyet kraft siden sist.

Men det har tatt sin tid. «Circle Six» er første album siden «Where The Pale Light Creeps» (2011), som kom seks år etter «Electric Reverie».

I mellomtida har et annet bergensband, Electric Eye, dukket opp med musikk som føles som om den er blitt spilt i «Emmerhoffs ånd».

Korte titler

Den sju år gamle forgjengeren var nok et sidespor. Her er derimot Gunnar Emmerhoff & Co. tilbake der de helst skal være, sjangermessig i et landskap der psykedelisk rock, progrock og dommedagsrock glir over i hverandre. «En mellomting mellom Madrugada og 16 Horsepower,» skrev denne anmelder da Emmerhoffs andre album «Loosebox» kom i 2002.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer