Bandet som ikke ville spille radiopop

The Lionheart Brothers bruser innadvendt med fjærene.

OVERLEVELSESSTRATEGI: Mens Marcus Forsgren (i midten) har spilt med eller produsert en drøss Oslo-band de siste årene, sist Turns, har han også funnet tid til å gjenopplive hjertebarnet The Lionheart Brothers. Det gjøres med et kompromissløst oppgjør med bandets dokumenterte radiopopteft. 
Foto: Siv Johanne Seglem
OVERLEVELSESSTRATEGI: Mens Marcus Forsgren (i midten) har spilt med eller produsert en drøss Oslo-band de siste årene, sist Turns, har han også funnet tid til å gjenopplive hjertebarnet The Lionheart Brothers. Det gjøres med et kompromissløst oppgjør med bandets dokumenterte radiopopteft. Foto: Siv Johanne Seglem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: The Lionheart Brothers mer enn dyppet tærne i radiopopens klorstenkte badevann med minihiten «50 Souls and A Discobowl» i 2007.

Det var en slik sprudlende popøvelse som kanskje burde gitt dem en enda større crossovereffekt i det norske musikkmarkedet, men også en slik låt et band av Lionhearts tapning vil være dømt til å ta musikalsk avstand fra ved neste korsvei.

Ingen kan klandre dem for det heller.

«Discobowl»s albumkontekst «Dizzy Kiss» framstilte The Lionheart Brothers som et eventyrlystent og stilsikkert drømmepopensemble, tungt lent mot en 20-30 år lang tradisjon av blyg psykedelia og temperert støyrock.

Motivert gjenstridighet I lys av dette blir det også noe lett forutsigbart, men samtidig forståelig over den toppmotiverte gjenstridigheten og langstrakte, ideologiske idérøktingen som finner sted på «Dizzy Kiss»-oppfølgeren «Matters of Love and Nature».

Ikke at dette er veldig gjenstridig som i «vanskelig tilgjengelig» eller som i «overdrevent innadvendt».

Men The Lionheart Brothers går ganske nådeløst til verks på dette albumet, som strekker sine seks låter/suiter over til sammen 40 minutters spilletid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer