DUO I DANMARK: Henriette Motzfeld og Catharina Stoltenberg (til høyre) utgjør Smerz. Til sommeren spiller de på Roskilde.
DUO I DANMARK: Henriette Motzfeld og Catharina Stoltenberg (til høyre) utgjør Smerz. Til sommeren spiller de på Roskilde.Vis mer

Bandet til Stoltenbergs datter skal spille på Roskilde Festival

- Vi skal gjøre alt vi kan for at det blir en vill opplevelse.

(Dagbladet): Da lista over band som skal spille på sommerens Roskilde Festival ble offentliggjort i dag, befant det seg i alt elleve norske navn på plakaten.

Ett av dem er bandet Smerz, som består av Henriette Motzfeld og Catharina Stoltenberg.

Sistnevnte er datter av NATO-generalsekretær og tidligere statsminister Jens Stoltenberg.

- Det er veldig stort å få spille på Roskilde Festival. Vi skal gjøre alt vi kan for at det blir en vill opplevelse, både for de som kommer og ser på, og for oss selv, skriver Catharina Stoltenberg (22) i en kommentar til Dagbladet.

- Opplagt booking Stoltenberg begynte som barn med sang, dans og skuespill, og spilte da hun var 12 år sammen med Morten Harkets datter Tomine i oppsettingen av musikalen «Annie» på Chat Noir. Hun de siste årene studert ved Engelsholm Kunsthøjskole i Danmark sammen med Smerz-venninna Motzfeld.

Roskilde-booker Stefan Gejsing forklarer at han ikke var klar over Smerz' tilknyting til Norges tidligere statsminister.

- Men det er jo morsomt, sier han.

Gejsing forklarer videre at de har fulgt den Danmark-baserte duoen over tid.

- De bor jo her i Danmark, og vi har sett konserter med dem ved flere anledinger i København. Så du kan si at vi har fulgt utviklingen deres. Det var en opplagt booking, for de er gode live og har en tilhengerskare i Danmark. De kommer både fra en klassisk og elektronisk bakgrunn, noe som er ganske interessant, sier Roskilde-bookeren.

DJ Rashad-inspirasjon Smerz spilte tidligere denne månenden på Sonar i København, der de var plukket ut av Red Bull Music Academy. På Roskilde skal de spille på Apollo Countdown-scenen.

Her kan man se en video av duoen i konsertformat.

I et intervju med Red Bull Music Academys nettside trekker duoen fram blant andre Jon Hopkins som inspirasjonskilde.

Og om de kunne samarbeidet med en valgfri person fra musikkhistorien, ville valget falt på den amerikanske houseprodusenten DJ Rashad - som døde i fjor - eller hans Hyperdub-kollega Jessy Lanza.

- Lanza fordi vi elsker lydbildet hennes, og blandinga av noe rent og minimalistisk med noe feminint og følsomt. Vi er også veldig inspirert av DJ Rashads trommelyder og måten han plasserer trommene i miksen. Men det er jo dessverre for sent å samarbeide med ham nå, sier Stoltenberg.

I tillegg til Smerz, skal Enslaved, Kygo, Susanne Sundfør, Spidergawd, Honningbarna, Broen, Electric Eye, Fay Wildhagen, $ushi x Kobe og Farao også opptre på Roskilde Festival.