Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bandidos tjener på dopsalg under Quartfestivalen

Politiet mener narkotikasalg under Quartfestivalen er en av MC-klubben Bandidos hovedinntekter. Nå står sju menn fra Bandidos-miljøet i Kristiansand tiltalt for en rekke forbrytelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mener narkotikasalg under Quartfestivalen er en av MC-klubben Bandidos hovedinntekter. Nå står sju menn fra Bandidos-miljøet i Kristiansand tiltalt for en rekke forbrytelser.

Tiltalen mot de sju omfatter blant annet grov vold og trusler, grove ran, frihetsberøvelse og ulovlig inkassovirksomhet, alt som ledd i organisert kriminalitet, skriver VG.

Detaljer i etterforskningen kan jeg ikke utdype, men politiet nasjonalt og internasjonalt mener mange i Bandidos driver med narkotikaomsetning og pengeinnkreving, slik denne saken viser, sier politiadvokat Per Moseid i Agder politidistrikt.

«Narkotikaomsetning under Quartfestivalen oppgis å være en av hovedinntektskildene til Bandidos», heter det i en rettslig kjennelse som tillot politiet å drive skjult etterforskning mot MC-klubben før Quartfestivalen i 2004.

Vi startet etterforskningen som en ren narkotikasak og fikk etter hvert også kjennskap til vold og pengeinnkreving, sier Moseid til VG.

(NTB)

MELKER QUART: Avtroppet festivalsjef Toffen Gunnufsen under årets festival. Foto: ANDERS GRØNNEBERG
MELKER QUART: Avtroppet festivalsjef Toffen Gunnufsen under årets festival. Foto: ANDERS GRØNNEBERG Vis mer
TJENER PÅ DOPSALG: «Narkotikaomsetning under Quartfestivalen oppgis å være en av hovedinntektskildene til Bandidos,» står det i en rettskjennelse fra 2004. Her: Bandidos-medlemmer utenfor Sydney.