Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Båndtyvene herjer Roskilde

Klippet av festivalbåndet til Magnus (20) mens han sov.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ROSKILDE (Dagbladet.no): - Etter Radiohead satt vi og pilset hele natta og hadde nachspiel til seks-syv-tida. Så sovna vi utenfor teltet. Jeg våknet av at kompisene ropte: båndet ditt er stjålet! Båndet ditt er stjålet! Jeg skjønte ingenting, forteller Magnus Revheim (20) fra Bergen.

Ikledd en trang blå grilldress står han i en ekstremt rotete teltleir på G-området på Roskilde campen, der de fleste av festivalens nordmenn holder til. Magnus var ikke den eneste i leiren som ble rammet av tyvene.
 

Kompisen Pål, som akkurat nå er en tur i dusjen, våknet av at armbåndet ble klippet av. Han klarte ikke å innhente tyven.

Ifølge den danske avisen Politiken herjer båndtyvene på Roskilde. Teltleiren forteller at de har sett flere slukørede sjeler på vei ut av campen.

For hvis man plutselig står uten armbånd, er det ingen bønn.

- Vi fikk beskjed om å pakke sakene og komme oss ut av campen. Man har jo ikke lov til å være der uten bånd. Jeg gikk på politistasjonen for å levere en anmeldelse og der rant det inn folk fra festivalen. Det er mange som får frastjålet ting, forteller Magnus.

Fordi han ikke hadde kvittering på billettkjøpet, den ble levert inn da han kom til Roskilde og hentet armbåndet, fikk Magnus ikke hjelp fra forsikringsselskapet. Han endte med å måtte kjøpe et nytt festivalpass til 1900 kroner.

- Men det er verdt det, det er så gøy her, sier Magnus.

Magnus Revheim og Eirik Kvam Goksøyr har kledd seg ut om franske grilldressvikinger på Roskilde. Grilldressene ble innkjøpt første dagen, vikinghjelmen er tatt med hjemmefra. Foto: Eirik Urke
Magnus Revheim og Eirik Kvam Goksøyr har kledd seg ut om franske grilldressvikinger på Roskilde. Grilldressene ble innkjøpt første dagen, vikinghjelmen er tatt med hjemmefra. Foto: Eirik Urke Vis mer

Han blir avbrutt av leirmakker Cato Haugland, småindignert på kompisens vegne.

- Det er dyrt, tenk så mye pils man kunne kjøpt for 1900 danske kroner, sier han.
 - Men det var verre for Pål. Han kom tilbake etter å ha betalt 1900 kroner for et nytt pass, ville legge seg til å sove, men oppdaget at madrassen hans også var stjålet.

image: Båndtyvene herjer Roskilde
Det er kanskje ikke så mye Hansa å få på Roskilde, men det er ikke så farlig når man kommer fra Bergen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!