Nordmenn brukte til sammen 7,6 milliarder kroner på nettspill i 2007, og hele 6,3 av disse gikk til utenlandske nettsider, ifølge en undersøkelse utført på oppdrag fra Lotteritilsynet i fjor. På online spillsteder kan man bruke opp hele månedslønnen i løpet av et par ettermiddagstimer. Flere undersøkelser fra MMI, Sirus, Synovate og SINTEF de siste åra viser at personlige tragedier tilknyttet internettgambling øker og øker. Webjuristene engasjerte seg i debatten med en nettartikkel i 2003 og har hatt flere kunder med dokumentert spilleavhengighet og høy spillegjeld. Vi har fått et innblikk i disse menneskenes liv og slutter oss fullt og helt til overlege Hans Olav Fekjærs tanker i hans innlegg i Dagbladet 29. august.
Til tross for klar bestemmelse i straffelovens ikrafttredelseslov § 12 og diverse avgjørelser fra Bankklagenemnda, har bankene nektet å akseptere at spillegjeld er ugyldig, dvs. at den ikke kan inndrives. Har du brukt et norsk kredittkort til f.eks. pokerspill, kan du la være å betale den opparbeidede kredittkortgjelden. Eneste betingelse er at den som har gitt kreditten har vært kjent med at kreditten blir brukt til spill. Mange spillsteder er registrert med en brukerstedkode for spill (MCC-kode 7995) – da er formålet åpenbart. Men også spillstednavn som PokerBet, Online-Gamblers, Betson osv., bør tale sitt tydelige språk om formålet.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger