Norgesaktuelle «In the Heights»

Banker verdenskjente filmklassikere

Den norgesaktuelle filmen «In the Heights» skal være blant de beste musikalene som noen gang er laget, mener anmelderne.

HYPE: Filmen «In the Heights» har Norgespremiere 11. juni, og slippes samme dag på HBO Max. Filmen har i hovedsak fått svært gode anmeldelser. Video: Warner Bros. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag hadde filmen «In the Heights» premiere på norske kinoer. Filmen er basert på Broadway-oppsetningen med samme navn, som vant prisen for beste musikal under Tony Awards i 2008 - den gjeveste teaterprisen i USA.

Ifølge en meningsmåling utført av Fandango blant 1300 kinogjengere i USA, sier 96 prosent av respondentene at «In the Heights» er den første filmen de planlegger å se når kinoene åpner, melder Deadline.

Warner Bros. produserer filmen, og budsjettet er ifølge Variety på 55 millioner dollar - rundt 450 millioner kroner. Filmen skulle opprinnelig ha premiere i juni i fjor, men ble utsatt på grunn av pandemien.

Slår «Løvenes Konge» og «La La Land»

Så langt viser anmeldelsene at «In the Heights» troner blant de aller beste musikalene som er laget noen gang. På nettsida Rotten Tomatoes, som samler anmeldelser fra ulike filmer, har «In the Heights» en rangering på 97 prosent.

Filmen ligger i skrivende stund over verdenskjente klassikere og Oscar-vinnere som «Løvenes Konge», «Aladdin», «Skjønnheten og Udyret» og «La La Land». Blant Rotten Tomatoes' topp 100 filmer, blir scoren til «In the Heights» slått av 28 musikaler, deriblant «Wizard of Oz», «Singin' In the Rain» og «Mary Poppins».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer