Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Banket opp fordi de var stygge

QUART (Dagbladet.no:) Surferosas åttitallslook provoserer mange. - Vi har blitt banka opp og spytta på flere ganger, sier bandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men akkurat det gjør de ikke så stort nummer av.

- Vi liker å se jævlige ut, sier Surferosa. Nettopp derfor har bandmedlemmene blitt sparka og spytta på gata av folk som virkelig hater stilen deres.

- På Garage i Bergen ble en fyr vi ikke kjenner grisebanka. De som gjorde det trodde han var medlem i Surferosa, forteller gitarist Kjetil.

En gang i Halden fikk de skikkelig tyn. - Men da hadde jeg den håkkien også da, sier Mariann.

På Mono i Oslo holdt Kjetil på å bli ille tilredt. Stadig slenger folk kommentarer på gata. Og spytter.

Kritikerne på sin side har ikke vært samstemte. De har både lovprist og slaktet. På Roskilde får de aldri spille, for bookingsjefen hater dem.

- Vi har fått 1 til 6 på terningen, det er gøy det, vi er et elsk-eller-hat-band, sier Mariann.

Bandet ser på seg selv som provokatører som jobber mot smakspolitiet. - Vi er en trussel mot den gode smak, men det må man være om man skal komme videre med musikken. Vi er uredde, vi legger ikke begrensinger på oss selv og lager de låtene vi vil.

Albumet "Shanghai my Love" kom ut i mars, og har solgt nesten 10 000 eksemplarer. Ikke verst til en utgivelse på eget selskap å være. Nå jobber de videre med verdensherredømme-planene.

- Vi har laget 4 - 5 nye låter, det blir røffere denne gangen, mer arenarock, pompøse greier, forklarer Mariann. Hun lokker med tittelen som "Though Stuff", "Electric Electro Erotic" i tillegg til en egen rap. Albumet kommer neste år.

Selv elsker hun New Kids on the Block. Og det skal fansen få merke framover.

- Herregud, vi kommer til å bli hengt ut for dette, ler Kjetil.

I dag spille Mariann konsert på Idrettsplassen i heltrikot i foreløpig utebestemt farge, den sprayes på av bandets egen designer etter at Mariann har tredd den på seg. Stygt, mener mange.

- Vi gir faen i alt som har med cred å gjøre. Masse musikk er spennende å lage, men folk tør ikke ta i det fordi journalister og andre sier det er dårlig, sier Kjetil. Surferosa tør, nå lager de arena-neon-punk-stadion-trash. Eller noe sånt.

Og de forteller at Surferosa er i stadig forandring, ikke minst imagemessig. Er det fordi 80-tallet er på vei ut?

- Nei, vi er 2020 vi, sier Mariann. Vi tar ikke på 80-talls klær fordi det er mote der og da. Dette har kommet naturlig for oss sammen med musikken.

- Vi er her for å underholde. Vi har ingen kunstneriske ambisjoner, avslutter bandet som ikke kunne spille da de møttes. Nå har de blitt mye bedre, lover gjengen.

FARGER VERDEN ROSA:</B> Så langt har Norge vært Surferosas fokus. Nå vil de ut i verden, men foreløpig er planene veldig hemmelige.