Forsidene: Les Inrockuptibles- og Elle-forsidene. Sistnevnte er en reaksjon på at den dømte drapsmannen Bertrand Cantat havnet på forsida til musikkmagasinet. Faksimile: Les Inrockuptibles og Elle
Forsidene: Les Inrockuptibles- og Elle-forsidene. Sistnevnte er en reaksjon på at den dømte drapsmannen Bertrand Cantat havnet på forsida til musikkmagasinet. Faksimile: Les Inrockuptibles og ElleVis mer

Banket opp og drepte kjæresten. Da musikeren havnet på forsida av musikkmagasin, reagerte Elle slik

Brukte offeret som forsidepike.

(Dagbladet): Det franske magasinet Les Inrockuptibles har møtt en storm av kritikk for å ha brukt den drapsdømte rockestjerna Bertrand Cantat på forsida, skriver The Guardian.

Cantat er kjent som frontfigur i rockebandet Noir Désir. Cantat ble i 2003 dømt til åtte års fengsel for å ha drept sin kjæreste, skuespilleren Marie Trintignant, etter en krangel på et hotellrom i Litauen.

Slo kjæresten gjentatte ganger

I retten ble det sagt at han slo sin kjæreste i hodet gjentatte ganger, og ventet i flere timer før han ringte ambulanse.

Påtalemyndigheten hevdet at Bertrand Cantat må ha slått kvinnen minst 19 ganger. Cantat selv skal ifølge BBC ha innrømmet å ha slått henne fire ganger.

Trintignant døde på sykehuset fem dager senere som følge av hevelser på hjernen.

Cantat sonet fire år av dommen før han slapp ut i 2007.

DØMT: Den franske rockestjerna Bertrand Cantat ble dømt for drapet på sin kjæreste, skuespiller Marie Trintignant, i 2004 og løslatt på prøve i 2007. Etter at han nylig prydet forsida til Det franske musikkmagaasinet Les Inrockuptibles har møtt en storm av kritikk etter at Cantat nylig prydet bladets forside. Foto: Afp Photo / Petras Malukas
DØMT: Den franske rockestjerna Bertrand Cantat ble dømt for drapet på sin kjæreste, skuespiller Marie Trintignant, i 2004 og løslatt på prøve i 2007. Etter at han nylig prydet forsida til Det franske musikkmagaasinet Les Inrockuptibles har møtt en storm av kritikk etter at Cantat nylig prydet bladets forside. Foto: Afp Photo / Petras Malukas Vis mer

Han fikk også et rettslig forbud mot å lage noe form for kunst knyttet opp mot avdøde Trintignant de tre neste årene.

De siste årene har Bertrand Cantat etterfulgt en solokarriere, og han er nå aktuell med et nytt album. Det er i forbindelse med dette at bladet Les Inrockuptibles har valgt å bruke ham som coverstjerne.

- Et symbol for alle kvinnelige ofre

Det franske magasinet Elle er blant de som har valgt å ta et standpunkt mot magasinforsiden til Les Inrockuptibles. Anklagene mot Harvey Weinstein har satt overgrep og sextrakassering på nyhetsagendaen.

I en egen leder skriver bladet at Marie Trintignant er et symbol på alle kvinner som er ofre for voldelige menn, og berømmer alle kvinner som har stått fram med sin historie for å vinne over sine overgripere.

Tirsdag svarte Les Inrockuptibles på kritikken i et eget brev til sine lesere, der de vedgår at det var et dårlig tidspunkt å publisere forsida med Bertrant Candat samtidig som Weinstein-saken eksploderte.

- Det var en tvilsom avgjørelse å sette ham på forsida. Vi angrer oppriktig overfor de som kan ha blitt berørt av dette, skriver Les Inrockuptibles i brevet.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 09.09.2014 VILLE DU REAGERT?: Mankind Initiative har lagd denne kampanjevideoen som viser hvor total ulik toleransen er når det kommer til vold mot kvinner og vold mot menn. Video: Mankind Initiative / YouTube Vis mer