Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Bånn» - ny tegneserie-stripe i Dagbladet

Illustratøren, kunstneren og tegneserieskaperen Bendik Kaltenborn debuterer her i avisa.

HELT «BÅNN»: En ny stripe ser dagens lys. Den prisbelønte og spennende illustratøren og kunstneren Bendik Kaltenborn står bak ungdomsstripa «Bånn».
HELT «BÅNN»: En ny stripe ser dagens lys. Den prisbelønte og spennende illustratøren og kunstneren Bendik Kaltenborn står bak ungdomsstripa «Bånn». Vis mer

Tegneserieskaperen Bendik Kaltenborn gjør seg bemerket både i Norge og internasjonalt.

30-åringen er i ferd med å stige som en liten, men skinnende stjerne på den internasjonale illustratør- og tegneseriehimmelen.

I dag og i to uker framover kan du se hans debutstripe «Bånn» i Dagbladet på side 47.

Her kan du se dagens stripe på nett.

Ungdomsproblemer - Fantastisk å få være med på «gjestestripa» i Dagbladet. «Bånn» er linket opp mot utstillingen «Sorry», som åpner i Galleri Stork på St. Haugen i Oslo 26. mai, sier Kaltenborn.

«Bånn» som en ungdomsstripe som kan leses av alle. Den tar for seg dagens ungdom og deres problemer.

- Temaene er hormoner, forvirring og usikkerhet i en ekspresjonistisk strek som går rett på følelsessentret uten å gå omveien om hodet, sier Kaltenborn.

Etterlyste engasjement Han omtaler den som en parodi på stripa «Zits», som går i Aftenposten - som han omtaler som mer tradisjonell og forutsigbar.

Tegneserieskaperne Tor Ærlig og Morten Harper etterlyste for kort tid siden større samfunnsengasjement i norske tegneseriestriper.

Da satte jeg meg ned, og «Bånn» bare kom. Den er rykende fersk, ingen lang idéfase her, sier Kaltenborn.

Bendik Kaltenborn har gjort seg bemerket utenfor landets grenser. Har tegner bl.a. for The New Yorker og New York Times.

The New Yorker - Har hatt tre illustrasjoner på trykk i New York Times. Siden nyttår har jeg hatt over 50 tegninger i The New Yorker.

Kaltenborn sier at det er en drøm å få publisere sine ting der. Avisa har en lang tradisjon med tegnere og nyter stor respekt.

Tegneserieansvarlig i Dagbladet, Snorre Bryne, er full av lovord om Kaltenborn.

- Jeg har lenge satt stor pris på det Bendik lager, både av illustrasjoner og tegneserier. Vi har lenge pratet løst om at det kunne være moro om han prøvde seg på stripeformatet, en utfordring han har tatt på strak arm, sier Bryne.

INTERNASJONAL: Bendik Kaltenborn tegner bl.a. for The New Yorker og New York Times. Foto: Håkon Eikesdal
INTERNASJONAL: Bendik Kaltenborn tegner bl.a. for The New Yorker og New York Times. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media