Bånn pinne, ingen kvinne

Full trøkk, fritt for humor, rensket for erotikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Hvor ble det av James Bond, spesialagenten som nøt livet gleder – kvinner, drinker, ukræsjete biler? Han pleide å være høy og mørk. I «Quantum» er han en intens kraftplugg og mørk til sinns.

Hva skjedde? Svaret er filmhelten Jason Bourne, basert på Robert Ludlums bøker. De frenetiske forfølgelsesrittene bygget rundt den CIA-produserte drapsmaskinen med hukommelsestap har satt en ny standard for actionsjangeren. Riktignok er det ulikheter mellom Daniel Craigs Bond og Matt Damons figur: Bond har god hukommelse og gjør bare jobben sin, mens Bourne oftere er på flukt, gjerne fra politi og spesialstyrker, men også hypereffektive drapsmaskiner som ham selv, eller «assets» som CIA kaller dem. Bourne kan også være «proaktiv» når det gjelder, men ikke så ofte som Bond. Bourne stepper unna farer for å finne ut hvem han er. Bond vet hvem han er.

Men Bond er ikke den han var. Da hadde han vært død. Ikke som superspion – Roger Moore og Pierce Brosnan hadde det ikke med å dø – men som innbringende filmfantasi.

Fornyelsen av Bond besto i å gå tilbake til den første Ian Fleming-romanen, «Casino Royale», hyre en ung, ny Bond og filtrere ingrediensene gjennom Bourne og kanskje også Ethan Hunt (Mission Impossible).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer