Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Melodifestivalen:

Banneskandalen fortsetter i svenske MGP: - Det er latterlig

To svenske bidrag har hittil i år brutt med reglene til Eurovision Song Contest.

GROVT SPRÅK: Svenske Robin Bengtsson' låt «I can't go on» inneholder banneord åtte steder i teksten. Det bryter med bannereglene til Eurovision Song Contest. Foto: NTB Scanpix.
GROVT SPRÅK: Svenske Robin Bengtsson' låt «I can't go on» inneholder banneord åtte steder i teksten. Det bryter med bannereglene til Eurovision Song Contest. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

(Dagbladet): Ordet «fuck» har tydeligvis blitt et hett tema gjennom den svenske versjonen av MGP, «Melodifestivalen».

Det hele begynte med at programlederne Clara Henry, David Lindgren og Hasse Andersson ønsket velkommen til «Melofuckingdifestivalen» i den første delfinalen i Gøteborg.

Senere fikk svenske Lisa Ajax (18) beskjed om at hun hadde brutt reglementet til Eurovision, da hun brukte altfor grove ord flere ganger i teksten sin.

Nå har også Robin Bengtsson (27) gjort samme tabbe, og bringer ordet tilbake på scenen når han skal til pers for konkurransens tredje delfinale nå på lørdag.

I låta «I can't go on» synger Bengtsson «fucking beautiful» hele åtte ganger.

- Jeg synes det er litt overdrevet, og jeg mener at ordet ikke er så farlig. Det er jo mange artister i Sverige som bruker ord som «faen» eller «jævel», og de får ingen konsekvenser. Det er latterlig, sa 27-åringen om situasjonen til SVT.

Fra «fucking» til «freaking»

I likhet med Ajax må Bengtsson endre på låta om han går videre til Eurovision Song Contest i Ukraina. En regel artisten tilsynelatende har slått seg til ro med.

- Reglene er som de er i Eurovision. Skulle jeg være så heldig å nå så langt, må jeg bare gjøre som de sier, sier han til den svenske kanalen.

Men akkurat hvordan Bengtsson har tenkt å løse omskrivingen har han ennå ikke planlagt. 27-åringen forteller imidlertid at han har vært inne på tanken å erstatte ordet med et «pip», som de gjør i MTV, eller bytte ut banneordet med et annet passende ord.

- Det kan kanskje være en mulighet å synge «freaking beautiful» istedenfor «fucking beautiful», sier han.

Erfaren kandidat

Bengtsson har mye erfaring innen musikkbransjen, både gjennom tidligere talentkonkurranser og låtskriving.

I 2008 kom han på tredjeplass i den svenske versjonen av «Idol», samt at han deltok på fjorårets «Melodifestivalen» med låta «Canstellation Prize». I 2016 var han en stor favoritt blant publikum, og gikk direkte til finalen. Han endte til slutt opp på en femteplass med 83 poeng.

Kleskrise

Det er heller ikke bare banninga som skaper problemer for deltakerne i årets «Melodifestivalen». Det planlagte sceneantrekket til MGP-debutanten Jasmine Kara (28), bryter nemlig SVTs regler for bekledning, og problemet ligger i merket på skoene. Det skriver Expressen.

SLIK HAR HAN BLITT EN NETTHIT:  Denne tegnspråktolken har fått massiv oppmerksomhet etter denne lille dansen. Video: SVT Vis mer Vis mer

På SVT er det strenge regler for sponsing og reklame, og dermed skaper sko som tydelig viser merket «Puma» problemer. Nå må Kara derfor se seg nødt til å finne et nytt skotøy innen lørdagens opptreden.

- Artistene må forholde seg til SVTs regler, sier Lili Assefa, pressesjef for Melodifestivalen, til Expressen.

Kara har tidligere deltatt på «Allsång på Skansen», «Körslaget» på TV 4 og «Let's Dance». Hun opptrådde også under «Love Stockholm 2010» i forbindelse med bryllupet til kronprinsesse Victoria og prins Daniel.

På lørdag debutterer Kara med låta «Gravity».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling