Bannlyser fildelere fra nettet

EU-landet Franrike innfører det EU har forbudt.

EU MIDT IMOT: Mens EU-parlamentet nettopp vedtok et lovtillegg til den såkalte telekompakken som gjør det ulovlig å fra ta borgere internettforbindelsen uten en rettslig kjennelse, vil Frankrikes president Nicholas Sarkozy pålegge nettleverandører å ta fra fildelere nettforbindelsen etter tre advarsler. I går ble det omstridte lovforslaget vedtatt i den franske nasjonalforsamlingen. Foto: SCANPIX
EU MIDT IMOT: Mens EU-parlamentet nettopp vedtok et lovtillegg til den såkalte telekompakken som gjør det ulovlig å fra ta borgere internettforbindelsen uten en rettslig kjennelse, vil Frankrikes president Nicholas Sarkozy pålegge nettleverandører å ta fra fildelere nettforbindelsen etter tre advarsler. I går ble det omstridte lovforslaget vedtatt i den franske nasjonalforsamlingen. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Mens bannlysning fra samfunnet ellers er en praksis som ble forlatt i middelalderen, mener franske politikere at ulovlig fildeling er et så alvorlig lovbrudd at det kvalifiserer til utestengelse fra samfunnsfellesskapet på Internett.

FRANKRIKES NASJONALFORSAMLING vedtok i går, med 296 mot 233 stemmer, den omstridte «Three Strikes»-loven som pålegger franske nettleverandører å gjennomføre tiltak mot kunder som fildeler, skriver News.com.Etter tre advarsler vil kunder som fildeler piratkopiert materiale rett og slett bli stengt ute fra nettet i en periode fra to måneder til ett år, uten at det kreves en rettslig kjennelse i hvert enkelt tilfelle. Opprettelsen av et statlig kontrollorgan og en koordinert svarteliste over fildelere skal hindre de utestengte nettbrukerne fra å skaffe seg privat nettforbindelse fra en annen leverandør.

LOVEN VIL TROLIG også ha dramatiske effekter på personvernet i Frankrike, ettersom det er vanskelig å tolke den annerledes enn at den åpner for - og nødvendiggjør - omfattende og systematisk overvåking av enkeltpersoners nettbruk. Mens loven utvilsomt mottas med begeistring i musikk- og filmbransjen, kan det være grunn til å spørre om kampen mot piratvirksomheten egentlig er tjent med en juridisk praksis som trolig oppleves som urimelig også langt utenfor fildelernes rekker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer