«Rocketman»

Bannlyser «Rocketman» på grunn av homofili

Elton John-filmen «Rocketman» får ikke vises på Samoa, fordi landets sensuransvarlige mener filmen bryter loven.

ROCKETMAN: Filmen “Rocketman” handler om musikklegenden Elton John, og følger den fargerike artisten helt fra den spede begynnelsen av hans karriere og helt fram til det store ikonet han er i dag. Video: Paramount Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Øystaten Samoa i Stillehavet har bannlyst den kinoaktuelle Elton John-filmen «Rocketman» fordi den skildrer homofili, ifølge Washington Post.

Ved siden av å fortelle historien om Elton Johns karriere, tar filmen for seg artistens seksualitet og hans forhold med tidligere daværende manager John Reid.

- Bryter lovene

Opptil 97 prosent av folket på Samoa er kristne, og samfunnet er kjent for å være både konservativt og tradisjonelt, skriver Washington Post. 1. mai 2013 vedtok landet en lov som straffer analsex med opptil sju års fengsel. Det er også straffbart å legge til rette for homoseksuelle handlinger, for eksempel ved å tilby husrom.

Sensuransvarlig Leataua Niuapu Faaui sa til avisa Samoa Observer i forrige uke at filmen «bryter lovene mot homoseksuelle ekteskap» og «ikke går godt overens med landets kulturelle og kristne tro».

- Det er en god historie, i det at den handler om en person som prøver å gå videre i livet, medgir Faaui til avisa.

- Han (Elton John) gikk gjennom et vanskelig familieliv og klarte å komme seg videre og ble veldig suksessrik. Men dette er handlinger som ikke er bra for offentligheten, og som strider mot loven.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer