Bannlyst etter at de sa «fucking» på direkten

Mötley Crüe saksøker NBC.

(Dagbladet.no): Glamrockerne Mötley Crüe her gjennom boka «The Dirt» gjort deres fyll, sex, narko, tragedier og et ville rockeliv til nærmest allemannseie.

- Ute etter oss

Men det betyr ikke at man kan banne på direkten i amerikansk tv. Vokalist Vince Neil ytret et lite «fucking» i sin nyttårshilsen til trommis Tommy Lee. Hilsenen ble sendt på NBCs «The Tonight Show», som svarte med å nekte bandet videre opptredener på kanalen.

Nå saksøker Mötley Crüe tv-giganten. Bassist Nikki Sixx & Co føler seg diskriminert og mener NBC hindrer deres ytringsfrihet.

- Vi mente det ikke vondt, og det føles som de er ute etter oss. Alt vi ber om er å bli behandlet som alle andre, sier Sixx til avisa New York Times.

NBC sier de må følge kringkastingsstandarder og at de derfor har rett til å ikke invitere gjester som har brutt disse tidligere.

Ytringsfrihet

Søksmålet handler først og fremst om hva tv-kanalene kan bestemme. Den amerikanske staten kan ikke hindre ytringsfriheten, men finnes det en grense for hva tv-kanalene kan nekte å vise?

TIL NORGE: Mötley Crüe spiller i Oslo 10. juni. Alle foto: SCANPIX
TIL NORGE: Mötley Crüe spiller i Oslo 10. juni. Alle foto: SCANPIX Vis mer

New York Times skriver at det er lite sannsynlig at Mötley Crües søksmål fører frem. Amerikansk rett har flere ganger slått fast at tv-kanalene kan bestemme innholdet sitt selv. Advokaten Charles Tobin har representert CNN og Fox i lignende saker. Han mener dette er et markedsføringsstunt fra bandet.

Mötley Crües advokat Skip Miller mener amerikanske myndigheter presser kanaler som NBC til sensur. Og det er ifølge Miller et angrep på ytringsfriheten.

Uansett, Mötley Crüe ytrer seg i hvert fall i Oslo Spektrum den 10. juni.

SAMMEN:</B> Tommy Lee, Mick Mars, Vince Neil og Nikki Sixx er gjenforent igjen.