Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bannlyst klassiker gjenoppstår fra dypet

Anmeldelse av Beranek og Todd Terje.

TILBAKE: Her er Espen Beranek Holm fotografert i tida da hans debutsingle ble bannlyst fra statskanalen.  Foto: Arve Juritzen
TILBAKE: Her er Espen Beranek Holm fotografert i tida da hans debutsingle ble bannlyst fra statskanalen. Foto: Arve Juritzen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SINGLE: Det er mai og den elektroniske dansemusikken holdes gissel av rødkledde festamatører. Men du skjønne milde: inn rir en hvitkledd Todd Terje med en 35 år gammel perle på ryggen.

image: Bannlyst klassiker gjenoppstår fra dypet

Espen Beranek Holms debutsingle og magnum opus, «Dra te Hælvete», ble bannlyst fra krinkens bølger i '81, men vender i dag tilbake som en enda mer klubbete 12-tommer.

«Dra te Hælvete»

Beranek / Todd Terje

5 1 6
Plateselskap:

Olsen Records

Se alle anmeldelser

Dette er den første av flere planlagte reutgivelser i regi av Todd Terje, og mjøndølingen åpner denne med en egen fyldigere edit, hvor originalens skrale trommemaskin glaseres med løsere håndklapp og en hakket fuktigere basslinje. Prins Thomas og In Flagranti gjør også hver sine justeringer.

Den egentlige stjerna her er riktig nok Terjes acid remiks, med sin boblende transistorbass og et hælvetes funky clav-brekk. Dessuten er sensur-synthen som avløser ordet «hælvete» en fiffig detalj. 

KLUBBKURATOR:. «Dra te Hælvete» er den første låta ut i Todd Terjes serie av reutgivelser, som passende nok går under navnet «Dansbar». Foto: Oddbjørn Steffensen/NTB Scanpix
KLUBBKURATOR:. «Dra te Hælvete» er den første låta ut i Todd Terjes serie av reutgivelser, som passende nok går under navnet «Dansbar». Foto: Oddbjørn Steffensen/NTB Scanpix Vis mer

Hva komboen humor og dansbarhet angår, er dette en sing-a-long-steker av et kveldsklimaks, et lite nivå over Dr. Eriks «Det eneste jeg vil er å ha det fett».

Og i en ideell verden er dette årets russelåt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!