Barack Obamas boktips

Barack Obama leste bøker for å overleve åra i Det hvite hus.

Her er hans favoritter.

BOKORMEN: Obama har i et intervju fortalt at han tidligere har brukt skriving som terapi for å få sortert tankene sine. Foto: Pete Souza / NTB Scanpix
BOKORMEN: Obama har i et intervju fortalt at han tidligere har brukt skriving som terapi for å få sortert tankene sine. Foto: Pete Souza / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I åtte år levde han i konstant press fra omverdenen som USAs president. Like før han flyttet fra Det hvite hus, ga han et lite innblikk i hvordan han brukte bøker som kilde til både inspirasjon og ro.

Lesingen ga ham en mulighet til å roe ned og krype inn i andres hode og andres sko, fortalte han i et intervju til The New York Times.

- Om det gjorde meg til en bedre president, vet jeg ikke, men det har gjort at jeg har kunnet opprettholde balansen i disse åtte åra, sa Obama.

Drømmen

I 1995 ga Barack Obama ut sin selvbiografi «Dreams from my father». Den ble oversatt til norsk i 2008, med tittelen «Å leve en drøm», og gir et bilde av denne unge mannen som vokste opp med en afrikansk far og en hvit amerikansk mor.

Her får du noen av svarene på hvordan dette har vært med på å forme ham som person. Og også hvilken kamp for identitet har han kjempet, før han oppnådde posisjonen som verdens mektigste mann.

Og bøkene har vært med ham hele veien.

«I frihelgene mine sitter jeg ofte alene i en tom leilighet og leser bøker», skriver han i selvbiografien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer