LEGENDARISK:  Johnny Cash og June Carter spiller for 900 innsatte i Cummins-fengselet i 1969. Det samme året gjorde han sin berømte liveinnspilling i San Quentin-fengselet.
LEGENDARISK: Johnny Cash og June Carter spiller for 900 innsatte i Cummins-fengselet i 1969. Det samme året gjorde han sin berømte liveinnspilling i San Quentin-fengselet.Vis mer

Barack Obama og Johnny Cash er kriminalpolitiske partnere

Forrige uke ble Barack Obama den første sittende presidenten i USA som har besøkt en føderal straffeanstalt. Store stemmer har krevd forandring og feilet før.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Johnny Cash sa: «It's good to be with you». Det kunne vært verdens tommeste frase, hadde den ikke vært ytret til de innsatte i San Quentin-fengselet under den berømte konserten og liveinnspillingen i 1969. Like lite som det var selvsagt at en president skulle oppsøke et fengsel i 2015, riktignok tømt for anledningen, var det at veletablerte mennesker skulle være glade for å tilbringe tid med straffedømte i 1969.

Barack Obama og Johnny Cash er kriminalpolitiske partnere på tvers av tiden, med vilje til å se de innsatte som mennesker med rett til å gjøre opp for seg.Da Cash møtte i Senatet for å vitne til støtte for kriminalreform i juli 1972, begynte han sitt innlegg med et lengre sitat fra en lederartikkel i New York Times. Fengselets sanne mål er ikke straff, men å gjøre de innsatte bedre skikket til å møte samfunnet, het det i teksten. «Herr formann,» sa Cash, «avisa er datert 1865».

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn