Barak: Enighet om våpenhvile

(NTB-AFP-Reuters): Israels statsminister Ehud Barak sa torsdag at det var oppnådd enighet med palestinerne om tiltak for å stanse voldsbølgen i de palestinske områdene, som har kostet 169 mennesker livet.

I en erklæring opplyste Barak at tidligere statsminister Shimon Peres og palestinernes president Yasser Arafat kvelden før var blitt enige om å forsøke å iverksette våpenhvilen som USA hjalp til å mekle fram på toppmøtet i Egypt i oktober.

Det var på oppfordring fra enken til avdøde statsminister Yitzhak Rabin, Leah Rabin, at Barak onsdag sendte Peres til et møte med Arafat i Gaza.

- Vi er optimistiske. Peres fikk en følelse av at det fins en palestinsk vilje til å stanse volden, og at det er nødvendig å fortsette kontaktene, sa en israelsk tjenestemann etter det to timer lange møtet mellom de to fredsprisvinnerne.

Statsminister Barak understreket at Peres møtte Arafat utelukkende for å be ham stanse opptøyene. Han hadde ikke mandat til å forhandle.

USA kastet seg igjen inn i forsøkene på å finne en diplomatisk løsning på krisen da både Israels utenriksminister og palestinernes utenrikspolitiske talsmann ble invitert til Washington.