Barbara Gowdy møtte leserne

En av Barbara Gowdys noveller ble til nekrofili-filmen «Kissed». Nå er den kanadiske forfatteren tilbake med roman om elefanter. Les hva hun svarte våre lesere!

Nok en gang har Barbara Gowdy kommet med en bok som vil bli mye omtalt, og John Irving er blant dem som har lovprist boka.

I «Det hvite beinet» ser leseren alt fra elefantenes synsvinkel, først og fremst gjennom hovedpersonen/-elefanten Mold. Hun blir forlatt av familien sin ved fødselen mens hun ligger fastklemt under sin døende mor. Les utdrag!

Elefant-salmer

Gowdys beretninger om elefantene bygger på faktiske kunnskaper om dyrenes levesett. I boka har elefantene sin egen religion med salmesang, og hvert enkelt dyr har personlige egenskaper. Felles for elefantene er at de er følsomme, gråter mye og setter familiestrukturen høyt.

Nekrofili-film

Barbara Gowdy er kjent for svart og besk humor. Av hennes tidligere bøker er «Mister Sandman» og «Fallende engler» utgitt på norsk. Begge har vært hovedbøker i Bokklubben Dagens Bøker. I tillegg har den kontroversielle novellesamlingen «We so seldom look on love» fått tittelnovellen filmatisert. «Kissed» handler om en kvinne som har seksuell omgang med døde mennesker, og skapte voldsomt oppstyr da den ble sluppet i 1997.

Om forfatteren

Barbara Gowdy er født i 1950, og vokste opp i den kanadiske byen Toronto. Hun har gått på musikk-konservatorium og studert litteraturvitenskap, og jobbet som programleder for et litteraturprogram, forlagsredaktør og lærer på skrivekurs før hun ble forfatter på heltid tidlig på 1980-tallet.

Omtale av «Det hvite beinet»

Dagbladet - anmeldelse

Dagsavisen - intervju

Aftenposten - intervju. Anmeldelsen er ikke lagt ut.

VG gir «Det hvite beinet» terningkast 6. Anmeldelsen er foreløpig ikke lagt ut på nettet.

Her er svarene fra Barbara Gowdy til leserne:

ELEFANTER GLEMMER ALDRI: Ifølge Barbara Gowdy har de også en rik salmeskatt.
TIL NETTMØTE: Barbara Gowdy svarer på spørsmål fra kl 1300 onsdag 15. mars. Send inn ditt spørsmål nederst på siden!