Barbara Voors

Underlig og inderlig om gåtefull sorg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: «Mennesket kan gå svært langt i sitt ønske om å bli elsket». Dette er et mantra i den psykologiske thrilleren skrevet av svenske Barbara Voors. Hun er halvt nederlandsk og vokste opp i Iran inntil familien måtte flykte under revolusjonen. Voors debuterte i 1990 med «Ä lskade du», og har blant annet skrevet en roman om å miste et barn. Det er noe av tematikken også i denne boka.

Den korsfestede

Iris forelsker seg i den pertentlige damevennen Fredrik. Han er gift, og skiller seg på grunn av Iris. Han har sønnen Melker, som hater Iris. Fredrik og Iris får datteren Elin. Hun er et underlig barn som blant annet blir funnet gråtende, mens hun plastrer over den korsfestede Jesus sår. En dag går far og datter ut på isen – og forsvinner. De to blir funnet druknet, og handlingen i boka konsentreres rundt et hvorfor. Og spørsmålet om hvorvidt det var en ulykke eller forbrytelse.

Boka spenner fra 1988 fram til 2004, den foregår i Frankrike og Sverige, og har tre ulike fortellerperspektiv. Vi følger Iris fra tida før hun traff Fredrik, til tida stopper opp da hennes mann og barn dør. Vi følger hennes venninne Sofie. Hun, viser det seg, var Fredriks elskerinne. Og vi følger Fredriks bestevenn Daniel. Han mistenker at ulykken var noe annet enn en ulykke. Mistanken omfatter en mann med eksem og krepsesmykke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer