«Barbarians»

«Barbarians»-slagets ukjente nazitilknyting

I den nye Netflix-serien «Barbarians» skildres slaget ved Teutoborg-skogen. Slaget er blitt brukt av nazister som et symbol på tysk overlegenhet. Det ville serieskaperne gjøre noe med.

SYMBOLSKT SLAG: Hovedpersonen i den nye serien «Barbarians» er høvdingen Arminius. I seinere tid har han blitt knyttet til tysk nasjonalistisk og nazistisk ideologi. Video: Netflix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I den nye Netflix-serien «Barbarians» er handlingen lagt til slaget ved Teutoburg-skogen, som satte en stopper for Romerrikets ambisjoner om å kontrollere mye av det som nå er Tyskland. Barbarians» er en dramaserie, men slaget foregikk i virkeligheten. Slaget har opp gjennom årene derimot fått mye oppmerksomhet blant nasjonalister og nazisister, skriver New York Times.

I den seks episoder lange serien er tida satt til det første århundre. Bakgrunnen for slaget var det romerske imperiets styrelse av germanerne.

Brukt i propaganda

Hovedpersonen i «Barbarians» og historien om slaget, er høvdingen Arminius. Høvdingen var lederen av et bakholdsangrep på tre romerske legioner, skriver Britannica. Romerske kilder mener at i løpet av fire dager ødela Arminius alle tre legionene. Slaget ved Teutoburg-skogen førte til at Romerrikets ambisjoner om å kontrollere mye av det som nå er Tyskland, falt bort.

Arminius´ kamp mot Romerriket har i senere tid blitt brukt av nasjonalister og nazister i blant annet nasjonalistisk propaganda.

Ifølge New York Times fremhever tyske nasjonalister og nazister slaget som et bevis på tyskernes overlegenhet og kampferdigheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer