Barbeint TV-start for Vår

Dette får du ikke se på TV. Når Vår Staude sitter velkledd på TV-skjermen din, sitter hun med bare en sko under skrivebordet.

...men vi lytter på radio

>En svart platåsko kunne gjort høstens første «God Morgen, Norge» til en vanskelig øvelse for TV2s nyhetsoppleser Vår Staude. Under skrivebordet har hun nemlig en pedal der hun styrer tekstemaskinen med foten. For å få de siste nyhetene til å komme i riktig tempo, må Vår kaste høyreskoen fra seg før sending. Men på TV-ruta ser du bare en ulastelig antrukket nyhetsoppleser.

- Veldig godt fornøyd, sier Vår om dagens morgendebut. Men programlederen ble nesten vippet av pinnen da morgengjest Arne Næss jr. gikk feil i studio og havnet i nyhetsoppleserens bilde kl 08:30 idag.

I dag sendte både TV2 og NRK morgensendinger på TV samtidig. «God Morgen, Norge» og «NRK Morgennytt» skal konkurrere om TV-seerne. I NRK regner man med at konkurrenten vil beholde sine faste seere, men håper at faste NRK-seere i større grad vil bruke fjernsynet som nyhetskanal etterhvert.

- Det er ikke selvsagt å få et program på lufta med all den teknikken som må til. Programsjef Gunnar Høidahl er fornøyd med premieren på NRKs Morgennytt. TV2 startet allerede for fem år siden. NRKs programsjef er fornøyd selv om programmet ikke var helt perfekt.

- Vi laget det programmet vi har bestemt å lage. Men det var naturligvis ikke det aller beste Morgennytt noensinne. Da ville vi ikke hatt noe å strekke oss etter, sier Gunnar Høidahl til Dagbladet :på nettet.

Han vil ikke gå nærmere inn på hvilke programjusteringer som eventuelt skal gjøres.

- Ikke krig

I TV2-studio var det også høy stemning i formiddag. De har nær fem års forsprang på konkurrenten, men avviser at de ligger i morgen-krig.

- Den store tv-krigen foregår om kvelden, sier redaktør for God Morgen Norge, Ivar Moe.

Han tror ikke at det vil komme mange nye seere til skjermen om morgenen. TV2 satser istedet på at seerne er trofaste, og holder seg til kanalens blanding av nyheter, matlaging og knipeøvelser på direkten. TV2 har i gjennomsnitt 800 000 seere fordelt på sine tre timer lange sendinger. NRK-ledelsen forteller at de foreløpig vil være fornøyd med å nå halvparten av disse.

GO'FOTEN: Vår Staude med godt fotarbeid da hun debuterte på TV2s morgensending i dag.