Barbert festspill

VOLDA (Dagbladet): Arrangørene av årets nynorske festspill er i knipe. På bare tre dagers varsel kunngjorde festspillstyret at programmet er redusert til et minimum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Årets nynorske festspill starter til helga, men allerede førstkommende tirsdag er det over, fem dager før planen. Sykdom i festspill-ledelsen er den offisielle årsaken til de mange avlysningene under årets festspill.

Styret til Dei Nynorske Festspela innrømmer at de har en svak organisasjonsstruktur, noe som skyldes et knapt budsjett. Årets ramme ligger på omtrent en halv million kroner. Festspillstyret vurderer flere endringer før neste års arrangement, som legges sammen med åpningen av Aasen-tunet.

Kulturminister Anne Enger Lahnstein åpner årets festspill. Dikter og oversetter Åse-Marie Nesse er festspilldikter, mens den avdøde maleren og voldingen Raymond Klæbo er årets festspillkunstner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer