DEN LEVENDE BARBIE: Valeria Lukyanova er kjent som «den menneskelige Barbie». Her i stylet og ustylet utgave. Foto: Facebook
DEN LEVENDE BARBIE: Valeria Lukyanova er kjent som «den menneskelige Barbie». Her i stylet og ustylet utgave. Foto: FacebookVis mer

Barbie går til filmen

Nå starter filmskaperne med å lage en filmkomedie med Barbie i hovedrollen.

Det vil ikke - slik man lett kunne tro - bli noen animasjonsfilm. Nei, filmselskapet Sony vil i samarbeid med Barbie-makeren Mattel slå til med en såkalt liveaction-film, melder Los Angeles Times.

Innspillingen skal starte i løpet av året. Dermed må de finne en skuespiller som ligner nok på den langbeinte, sylslanke dukken. Den oppgaven faller på produsentparet Walter F. Parkes og Laurie MacDonald, som tidligere har stått bak «Men in Black 3».

Kanskje noen bør tipse dem om Valeria Lukyanova (28) fra Moldova, som gjør alt for å se ut som en menneskelig barbiedukke.

Havfrue og filmstjerne Manuset til den nye filmen skrives av Jenny Bicks («Rio 2», «What A Girl Wants»), og vil ifølge filmselskapet bruke Barbie-verdenen for alt den er verdt. Hovedkarakteren skal spille en lang rekke av de rollene Barbie har prøvd seg i opp gjennom 55 år - som inkluderer hele spekteret fra prinsesse til president, fra havfrue til filmstjerne.

- Vi har alltid tenkt at Barbie-historien har et stort potensial, men et helt univers av muligheter åpnet seg da Jenny, Walter og Laurie kom til oss med sitt uventede, intelligente og virkelig morsomme konsept, sier Columbia Pictures-sjef Hannah Mingella i en uttalelse.

Stort potensial At det kan være gode penger i å filmatisere leketøysunivers, beviste nylig Warner med sin Lego-film - selv om det dreide seg om animasjon. Sony håper ifølge LA Times at Barbie-filmen blir den første i en ny serie filmer.

Selskapet jobber også med å lage film av et annet Mattel-univers - nemlig «Masters of the Universe», med den blonde muskelmannen He-Man i hovedrollen. Her skal norske Harald Zwart være blant de aktuelle regissørene, ifølge The Wrap.
(NTB/Dagbladet)