Barbie på speed

Synnøve Svabø er best i små biter. Her kom hun i mange små snutter, godt fordelt over vår stakkars klode.

Noe annet enn moro

TV-rutas tungvektskamp

Programkonseptet er nytt: Synnøve Svabø utfordrer ti kjendiser til å gi henne en umulig oppgave. Så er de gjester i studio, mens vi ser videoklipp av hvordan hun har løst oppgaven.

Synnøve Svabø var en eksentrisk orkidé på NRK, men trivdes dårlig i mer seriøse rammer på TV2. Nå er hun tilbake på TV2 med det hun først slo an som: gæren dame på tur.

«Tore på sporet på speed» beskriver Synnøve Svabø sitt eget program som i VG, og damen er hyper. Hos Svabø er sosial angst en akutt mangelsykdom. Hun tør å drite seg ut - det ser nesten ut som hun liker det.

I går var oppgaven Albert Nordengen ga henne å gifte seg med en prins. Hun kom aldri forbi politisperringen ved palasset, men utkledningen som Britney Spears (for å lokke prins William) førte til en strålende Spears/Svabø-video, en klippebordstriumf. Så rakk hun fram til Andrew med blomster, før hun maktet den største utfordringen som kan tenkes: Hun fant en prøyssisk arveprins med snev av humoristisk sans.

Svabø fungerer best i opptak, der de ville glimtene kan klippes sammen i høyt tempo, og det var dyktig gjort av produksjonsselskapet MTV i går.

Underholdningsrammen å bruke virkeligheten som bakgrunnskulisse for ablegøyer er eldgammel. Slik sett er Svabø på et evig utdrikkingslag. Og virkeligheten blir nok litt mer trett av det enn Svabø til tider. Men her var det humor, idé og en god bruk av Svabøs spesielle talent. Programmet konkurrerer mot britisk hverdagskrim på NRK. NRK kan vinne ratingen, men Svabø vil ta markedsandeler for TV2.