Barbie ville hylle Frida Kahlo med egen dukke. Nå raser familien

Savner monobryn.

INSPIRERENDE KVINNER: Onsdag annonserte lekegiganten Mattel at de lager en egen dukkeserie med inspirerende kvinner, inkludert (fra venstre) flypioneren Amelia Earhart, maleren Frida Kahlo og matematikeren Katherine Johnson. Det har ikke falt i god jord hos alle. Foto: AP / Scanpix
INSPIRERENDE KVINNER: Onsdag annonserte lekegiganten Mattel at de lager en egen dukkeserie med inspirerende kvinner, inkludert (fra venstre) flypioneren Amelia Earhart, maleren Frida Kahlo og matematikeren Katherine Johnson. Det har ikke falt i god jord hos alle. Foto: AP / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Onsdag lanserte lekegiganten Mattel en serie nye Barbie-dukker.

Kolleksjonen er døpt «Inspirerende kvinner», og inneholder blant annet en dukkeutgave av den legendariske meksikanske maleren Frida Kahlo (1907-1954).

Det har fått Kahlos familie til å reise bust. Ifølge BBC hevder kunstnerens etterkommere at Mattel slettes ikke har autorisasjon til å lage en Kahlo-dukke.

I et uttalelse skriver familien at Mara Romeo, Kahlos grandniese, er eneeier av rettighetene til bildet av bestemorens søster.

Mattel uenige

Deutsche Welle skriver at Romeo har truet Mattel med «nødvendige skritt» for å rydde opp i rettighetskrangelen.

Mattel på sin side står fast på at de ikke har gjort noe galt.

I en uttalelse gjengitt av BBC skriver den California-baserte lekeprodusenten at de har jobbet tett med Frida Kahlo Corporation, «eieren av alle rettigheter relatert til Frida Kahlos navn og identitet», og at selskapet har gitt dem tillatelse til å lage en Kahlo-dukke.

BBC har, via Mattel, mottatt en uttalelse fra Frida Kahlo Corporation. Der hevder selskapet at de har fått Kahlo-rettighetene fra kunstnerens niese, Isolda Pinedo Kahlo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer