Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Barclay på 1200 kvadrat

PARIS (Dagbladet): Installasjonskunstneren Per Barclay åpnet i torsdag en utstilling i Ferme du Buisson utenfor Paris. Der fyller han et enormt rom på 1200 kvadratmeter med fire kuber, hver med fallskjerm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barclay har fått et solid navn i Frankrike.

- Jeg har kjent arbeidene hans i fem år og setter pris på det han gjør. Jeg hadde veldig lyst til at han skulle stille ut i akkurat dette lokalet. Det er enestående for Paris, sier Chantal Cusin Berche, leder for det moderne kunstsenteret i den tidligere modellgården fra forrige århundre.

- Dette er en drøm, sier Per Barclay. Han hadde først tenkt å vise utstillingen fra Samtidsmuseet i Oslo, men den passet ikke her.

Barclay flyttet til Paris i 1995, og bor i en leilighet med atelier som det franske kulturdepartementet stiller til disposisjon for unge kunstnere mot en rimelig leie. Barclay pendler mellom Paris, Italia og Norge, og i år skal han også ha to store separatutstillinger i Spania. Han skal dessuten ha en ny utstilling i Frankrike i juli. Utstillingen i Ferme du Buisson har støtte fra UD og er en samproduksjon med Samtidsmuseet i Oslo.