Bård Hoksruds Twitter-karriere hylles: - Jeg lo godt for meg sjøl da jeg leste de gamle meldingene

Åpner for comeback etter 16 måneders Twitter-taushet.

IKKE TWITTER-FAN: Frp-politiker Bård Hoksrud la opp på Twitter for nesten halvannet år siden, men først nå hylles hans aktivitet på det sosiale nettverket. Her fra Arendalsuka tidligere i august. Foto: Christian Roth Christiansten / Dagbladet
IKKE TWITTER-FAN: Frp-politiker Bård Hoksrud la opp på Twitter for nesten halvannet år siden, men først nå hylles hans aktivitet på det sosiale nettverket. Her fra Arendalsuka tidligere i august. Foto: Christian Roth Christiansten / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Frp-politiker Bård Hoksrud er kjent for å være en ærlig og ikke fullt så selvhøytidelig politiker.

Men Twitter er et sosialt medie Hoksrud ikke har blitt helt komfortabel med, selv om han selv er svært aktiv på sin egen Facebook.

Hoksrud la opp på Twitter 14. april i fjor, etter den første twitter-meldinga som kom 5. april 2009. Hoksrud rakk bare 73 poster i løpet av sin korte karriere.

I dagens utgave av gratisavisa Natt&Dag på nett blir Bård Hoksruds Twitter-konto igjen dratt opp av skyggen, og avisa drar fram noen av Hoksruds mest minneverdige meldinger.

Lo godt Dagbladet slo i kveld av en prat med Hoksrud sjøl, som har merket seg oppmerksomheten.


- Jeg har sett det i Dag&Natt i dag (sic!). Da lo jeg godt for meg sjøl mens jeg så på de gamle meldingene, sier Hoksrud til Dagbladet.

- Jeg lo godt av det fordi man ikke må være så selvhøytidelig. Jeg synes det var godt skrevet, og kunne sikkert blitt sur. Men jeg er i utgangspunktet en positiv fyr og prøver å ta det med et smil, sier Hoksrud, som nå er statssekretær i Samferdselsdepartementet og stortingsrepresentant for Frp.

Det er nå nesten halvannet år siden Bård Hoksrud sendte ut en Twitter-melding. Og selv om Natt&Dag og en rekke Twitter-brukere i dag har fått opp øynene for statssekretærens profil, har han fortsatt bare litt over 2000 følgere.

- Jeg fikk aldri helt sansen for Twitter. Jeg liker Facebook bedre. Der er det mer direkte kontakt og lettere å følge med på alle som svarer. Samtidig er det mer brukervennlig med tanke på at du har mer enn 140 tegn å forholde seg til og mer frihet til å legge inn lenker, sier Hoksrud.


- Det var Facebook jeg begynte med før jeg prøvde meg på Twitter.

Og Hoksruds første tweet er vitterlig: «er hjemme å tester ut twitter».

- Jeg synes Facebook er en arena for klare tilbakemeldiger og levende debatt. Det liker jeg, sier Hoksrud.

Utelukker ikke comeback
Hoksrud har i tillegg oppfatningen av at Twitter i større grad blir brukt av mediefolk og politikere.


- Noen av politikerne bruker det for å skaffe mer oppmerksomhet, og man må ofte være spiss i budskapet.

- Men det liker vel du?

- Ja, og jeg vet jo at det er viktig å være på alle sosiale flater, spesielt når det er valgkamp.

- Du kan jo regne med at din egen Twitter får et «boost» etter omtalen i dag?


- Jeg får nok et skikkelig boost nå, sier Hoksrud.

Bård Hoksrud avsluttet sin nåværende Twitter-karriere med denne meldinga:

«Regjeringen kaller bompenger spleiselag, jeg kaller det ekstraskatt og ran av bilistene», skrev Hoksrud og lenket til denne Aftenposten-artikkelen.

- Hehe! Det var vel en god avslutning? Jeg mener fortsatt at alle de pengene som forsvinner bort i bompenger og renteutgifter må sees på som en ekstraskatt, sier Hoksrud uten å gå i forsvar for nåværende bompengepolitikk.


- Blir det Twitter-comeback, Hoksrud?

- Jeg skal aldri si aldri! Jeg har egentlig ikke tenkt så mye på det, men det kan godt hende det kommer noen meldinger, sier Hoksrud lattermildt.