Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Bård og Harald er attraktive for TVNorge

Harald Eia åpner for å forlate NRK. Nå ønsker andre tv-kanaler ham velkommen.

ETTERTRAKTET: Harald Eia og Bård Tufte Johansen kan forlate NRK etter at kanalen ikke ville benytte seg av opsjonen på flere programmer av «Storbynatt». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ETTERTRAKTET: Harald Eia og Bård Tufte Johansen kan forlate NRK etter at kanalen ikke ville benytte seg av opsjonen på flere programmer av «Storbynatt». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble nylig klart at NRK ikke vil benytte seg av opsjonen sin og kjøpe inn flere «Storbynatt»-episoder til neste år.

I et intervju med Dagbladet i går åpnet dermed Harald Eia for å ta med seg makker Bård Tufte Johansen og humoren deres til en annen tv-kanal.

I TVNorge er de velkomne.

- Bård og Harald er attraktive for alle som lager tv, og det gjelder også hos oss i TVNorge. Vi er alltid interessert i å snakke med de beste i klassen, sier kommunikasjonsdirektør i TVNorge, Svein Tore Bergestuen, til Dagbladet.

- Unike I april kapret TVNorge tilbake Espen Eckbo og Thomas Giertsen fra TV 2.

- Vi har ambisjoner om å bli best på humor i Norge, og Harald Eia og Bård Tufte Johansen er helt unike for utviklingen av norsk humor, sier Bergestuen, men er også klar på at resultatet av et samarbeid mellom kanalen og humorgutta må kunne stå på egne ben hos TVNorge.

Han er helt uenig i at Bård og Harald serverer seerne sine gammelt oppgulp, slik enkelte «Storbynatt»-kritikere har hevdet.

- Bård og Harald har ikke «mista det». De som mener det har et utrolig snevert perspektiv på humor.

- Ingen NRK-kopi TV 2 utelukker ikke at de vil prøve å snappe «Storbynatt»-gutta fra konkurrenten NRK.

- De er flinke gutter og man skal aldri utelukke noe. Når det er sagt har vi ingen slike planer per dags dato, sier programdirektør i TV 2, Nils Ketil Andresen, til Dagbladet.

INTERESSERT: Svein Tore Bergestuen i TVNorge regner Bård og Harld som de beste i klassen når det gjelder humor. Foto:Steinar Buholm/Dagbladet.
INTERESSERT: Svein Tore Bergestuen i TVNorge regner Bård og Harld som de beste i klassen når det gjelder humor. Foto:Steinar Buholm/Dagbladet. Vis mer

Han er klar på at Bård og Harald må finne på nye nytt og unik for kanalen om de skulle bli en del av TV 2-staben.

- Vi har absolutt ikke lyst på noen NRK-kopi, sier Andresen.

- Passer TVNorge Tv- og radiodirektøren i Mediebyrået OMD, Espen Barås Bye, mener duoen kunne gjort seg på TVNorge om de skulle velge å lage tv for noen andre enn NRK.

- Jeg tror Tufte Johansen og Eia ville passet best inn i TVNorge av de kommersielle kanalene på grunn av humorprofilen deres. På sikt kan de dra veldig mange seere dit, sier Barås Bye til Dagbladet.

Tv- og radiodirektøren tror ikke NRK vil tape noe i kroner og øre, siden de ikke er avhengige av annonsekroner, på å slippe gullguttene til en rivaliserende tv-kanal.

- De kan imidlertid svekke tv-produktet sitt. Jeg mener også det er dumt å la dem gå etter å ha brukt femten år på å bygge dem opp, slik at en annen tv-kanal kan høste fruktene av «deres produkt», sier Barås Bye.

«DUMT Å LA DEM GÅ»: Espen Barås Bye tror NRK kan svekkes på lang sikt om de lar «Storbynatt»-gutta gå til en annen kanal. Foto: Privat
«DUMT Å LA DEM GÅ»: Espen Barås Bye tror NRK kan svekkes på lang sikt om de lar «Storbynatt»-gutta gå til en annen kanal. Foto: Privat Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!