Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bård og Harald jobber med ny serie

Og forklarer hvorfor «The Office» ikke lar seg kopiere.

(Dagbladet.no): Komikerduoen Bård Tufte Johansen og Harald Eia var i dag på Nordiske Mediedager i Bergen for å snakke om hvordan de har jobbet med seriene sine.

For tida jobber de med oppsetningen «Team Eckbo», som har première på Chateau Neuf til høsten. Men de kan fortelle at de også jobber med stoff til en ny tv-serie:

- Vi skriver for en ny serie parallelt med showet. Det blir mer dramalignende, som «Uti vår hage». Vi går bort fra studiosettingen, og lager fiksjon, sier Bård Tufte Johansen.

Roser Robert Stoltenberg

Foredraget handlet om hvordan man lager god tv-humor, og at det er vanskelig å kopiere en suksess.

Flere norske serier har prøvd å kopiere den britiske serien «The Office», men uten hell. På NRK har Steinar Sagen laget «Fremtiden kommer bakfra» og «Singleklubben», mens TV3 har laget «Arkivet».

Ingen av seriene har gjort særlig suksess.

Tufte Johansen og Eia mener at oppgaven er særdeles vanskelig:

BILLIG MORO: «Bård og Haralds skolefritidsshow» hadde première på Studentenes Hus i Gjøvik i 1998. Siden den gang har de vel blitt hakket mer profesjonelle. Johan Dahlgren i bakgrunnen. Foto: ARNE V. HOEM
BILLIG MORO: «Bård og Haralds skolefritidsshow» hadde première på Studentenes Hus i Gjøvik i 1998. Siden den gang har de vel blitt hakket mer profesjonelle. Johan Dahlgren i bakgrunnen. Foto: ARNE V. HOEM Vis mer

- Når man ser på «The Office» ser det så lettvint ut, og det ser ut som det er billig å lage. Det er lett å tenke «Dette kan vi også lage». Men det er slettes ikke så lett, sier Tufte Johansen.

- Det er veldig vanskelig å lage noe i «The Office»-stil, fordi det traurige og realistiske kjemper mot det morsomme. I USA lagde man jo en nyinnspilling, og ikke engang dét ble en skikkelig suksess, sier Eia.

Han mener at det dreier seg om hovedpersonene i seriene:

- Det er David Brent-karakteren til Ricky Gervais som er så god. Det blir nesten som om man skal ta «Borettslaget» til Danmark, og la en annen figur spille alle karakterene. Det går ikke, fordi Robert Stoltenberg er så viktig for karakterene.

Bård og Harald jobber med ny serie
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling