Bård og Harald selges til Thomas Giertsen

Norges fremste komikere slår seg sammen.

MEKTIG MANN:  Thomas Giertsen i Feelgood har kjøpt opp produksjonsselskapet til Bård Tufte og Harald Eia. De to startet Funkenhauser for tre år siden. Foto: Dagbladet
MEKTIG MANN: Thomas Giertsen i Feelgood har kjøpt opp produksjonsselskapet til Bård Tufte og Harald Eia. De to startet Funkenhauser for tre år siden. Foto: DagbladetVis mer

(Dagbladet): Bård Tufte og Harald Eia selger sitt eget produksjonsselskap til kompis og komikerkollega Thomas Giertsen.

- En gledens dag, sier Thomas Giertsen, kreativ leder i Feelgood Scene Film og TV til Kampanje.

Sterkt selskap Kampanje anslår at Feelgood kan vente seg en omsetning på over 100 millioner kroner. Det betyr at Giertsens selskap blir blant Norges sterkeste produsenter av humor og underholdning.

Selskapet har de siste årene hatt stor suksess med blant annet «Torsdag kveld fra Nydalen», «Helt perfekt» og sceneshowet «Team Eckbo».

Den tidligere NRK-duoen Tufte og Eia startet opp Funkenhauser i 2010 sammen med Lars Hognestad, da de forlot statskanalen.

Selskapet har produsert «Storbynatt», «Raske Menn» og «Brille».

- Det har vært gøy å drive firma, men siden leieavtalen med printeren gikk ut, sto vi ved en korsvei. Skulle vi fornye avtalen eller bli kjøpt opp av et firma med eget printerrom? Harald mente vi ikke trengte printer, men det ble nedstemt av styret, sier Funkenhauser-gründer, Bård Tufte Johansen til Kampanje.

Ifølge DN, har firmaet hatt svært gode driftsresultater siden oppstarten. I fjor skal de ha omsatt for omlag 36 millioner kroner.

I 2012, etter 20 år avsluttet komikerduoen Bård Tufte Johansen (43) og Harald Eia (46) sitt samarbeidet med NRK fordi de ikke ble enige om prisen for å fortsette.

Nå har de avtale med TVNorge og har tatt med programmet «Brille» til komikerkanalen.

Kjente navn Bård Tufte og Harald Eia blir nå en del av gjengen til Giertsen, som har noen av de sterkeste humorprofilene i landet.

I tillegg til Thomas Giertsen, som selv spiller hovedrollen i «Helt perfekt», er Else Kåss Furuseth, Morten Ramm, Otto Jespersen, Henriette Steenstrup og Klaus Sonstad tilknyttet Feelgood.

I 2010 kjøpte musikkgiganten Sony 51 prosent av aksjene i Feelgood.

Selskapet hadde ifølge Kampanje i 2011 en omsetning på 77 millioner kroner.

Atle Antonsen og Fredrik Skavlan har også noen små eierandeler i selskapet til Giertsen.

Harald Eia har ikke besvart Dagbladets henvendelser i dag.