Bård Tufte Johansen blir «Nytt på nytt»-sjef

Humoristene bytter kanal ved årsskiftet.

SKIFTE: Bård Tufte Johansen og Jon Almaas, her før de ledet Spellemannsprisen 2000 sammen. Da hadde Almaas vært programleder for ganske ferske «Nytt på nytt» i et års tid. Foto: Lars Eivind Bones
SKIFTE: Bård Tufte Johansen og Jon Almaas, her før de ledet Spellemannsprisen 2000 sammen. Da hadde Almaas vært programleder for ganske ferske «Nytt på nytt» i et års tid. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Jon Almaas takker for seg både i «Nytt på nytt» og NRK, og nå bekreftes det også at det er komiker Bård Tufte Johansen som tar over programlederstolen i et av Norges aller mest populære tv-programmer rundt årsskiftet.

Programdirektør Eivind Landsverk i TVNorge bekrefter at Almaas går over til kanalen hans fra 1. januar.

- Det er veldig hyggelig å få Jon Almaas i stallen, det viser at vi tar humor på alvor, sier Landsverk til Dagbladet.

Han kan ikke fortelle hva Almaas skal drive med i TVNorge, og vil ikke kommentere hvor lenge ansettelsesprosessen har pågått.

- MAGEPLASK: «Nytt på Nytt» ble ikke spådd noen lysende framtid av Dagbladets anmelder, etter premieren i 1999. Her kan du se Jon Almaas åpne den aller første sendingen. Video: NRK Vis mer

- Lei oss

Underholdningsredaktør Charlo Halvorsen i NRK mener at det ikke er rart at Almaas har sett seg om etter nye utfordringer etter 17 år i «Nytt på nytt»-jobben.

- Det er ikke mange programledere som holder så lenge i samme jobb. Vi er selvfølgelig lei oss for at Jon slutter, men vi er også takknemlige for kjempejobben han har gjort i «Nytt på nytt» i 17 år. Og så har vi funnet en fullgod erstatter i Bård Tufte Johansen, sier Halvorsen til Dagbladet.

Halvorsen bekrefter at 2. desember blir siste skjermopptreden for Almaas, og at Tufte Johansen sitter i programlederstolen når programmet er tilbake etter nyttår.

Han er ikke særlig bekymret for at «Nytt på nytt» da står uten noen av de tre fra originalbesetningen: Almaas, Knut Nærum og Anne-Kat. Hærland.

- Jeg er skråsikker på at «Nytt på nytt» overlever fint, sier underholdningsredaktøren.

- Ikke overraskende

Dagbladets tv-anmelder Marie L. Kleve er ikke overrasket over at det er TVNorge som nå har sikret seg Almaas.

- TVNorge har jo blitt kanalen der gamle NRK-humorister drar for å få en ny vår, så det er ikke det minste overraskende at Jon Almaas også orienterer seg dit. Desto mer positivt at Bård Tufte Johansen viser at det går an å gå tilbake igjen. Så spørs det hva «Nytt på nytt» blir uten sin tørrvittige posterboy. En æra er over, helt klart. Men programmet har holdt seg godt gjennom en lang rekke utskiftninger av lagledere, og bør kunne klare dette også, sier Kleve.

Hun tror Tufte Johansen kan være riktig mann for jobben:

- Bård Tufte Johansen er en sterk erstatter, som definitivt kan kunsten å se det komiske i nyhetsbildet. Bare ett forbehold - han må stille i dress!

Går andre veien

Mens Almaas går fra NRK til TVNorge, har Bård Tufte Johansen på sin side tilbrakt de siste årene hos nettopp TVNorge, som fast paneldeltaker i panelprogrammet «Brille».

Men Tufte Johansen har lang fartstid i NRK: Sammen med Harald Eia ledet han norsk humor til nye høyder med programmer som «Lille lørdag», «Åpen post», «Team Antonsen», «Tre brødre som ikke er brødre», «Uti vår hage» og «Storbynatt» mellom 1995 og 2010.

Nå bytter de to humoristene arbeidsgiver.

Verken Almaas eller Tufte Johansen har besvart Dagbladets henvendelser fredag.

Her viser Almaas fingeren i «Side om side» Video: Almaas Vis mer Vis mer
INTENSE DUELLER: NRK-profilen Jon Almaas fikk John Carew å bryne seg på i kjendiskampen på Ekebergsletta. Video: Oddbjørn Vistnes Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer