Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bård Tufte Johansen skal krenke verdensreligionene

- Alt handler om hvor langt du kan gå.

HJERNEN BAK: Komiker Bård Tufte Johansen har utfordret Norges humorelite med showet «KRENK 2015». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HJERNEN BAK: Komiker Bård Tufte Johansen har utfordret Norges humorelite med showet «KRENK 2015». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Komiker Bård Tufte Johansen har gitt Norges humorelite en utfordring: Hvor langt kan de gå før salen slutter å le. Han er hjernen bak sceneshowet som har fått navnet «KRENK 2015». Her skal blant andre en representant fra hver av de ulike verdensreligionene inviteres, og noen av Norges mest kjente komikere skal få frie tøyler til å tulle med nettopp deres religion.

- De får utlevert hver sin bjelle, så de kan gi beskjed om de føler seg krenket, sier Tufte Johansen til Dagbladet.

Representantene er derimot ikke klare ennå. Komikeren refererer til terrorangrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo når han skal fortelle om ideen bak showet.

MED: Også Else Kåss Furuseth har takket ja til å bli med. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
MED: Også Else Kåss Furuseth har takket ja til å bli med. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Det var så mange kronikker om ytringsfrihet. Det var så mange ord. Norge er et av få land i verden hvor vi kan arrangere noe sånt, og vi komikere får ofte tyn for at vi ikke er vågale nok. Det er lett å lage grove vitser om religion, utfordringen blir å få til noe morsomt, utdyper han.

Stjernelag I tillegg til et stjernelag av komikere har han også noen overraskelser på lager. Men de han kan røpe er Knut Nærum, Harald Eia, John Brungodt, Dag Sørås, Are Kalvø, Tore Sagen, Else Kåss Furuseth, Tusvik & Tønne, Berrum  & Beyer, den svensk/jødiske komikeren Aron Flam og den iransk/norske komikeren Amir Asgharnejad.

- Alle var veldig positive da jeg ringte og spurte om de ville bli med. Aron Flam svarte bare «Jeg elsker å krenke, jeg er med», sier Tufte Johansen.  

Han understreker at det gjelder et enkeltstående show, og at inntektene vil gå til veldedighet.  

OGSÅ MED: Are Kalvø er også blant komikerne Bård Tufte Johansen har fått med på laget. Foto : Sigurd Fandango / Dagbladet
OGSÅ MED: Are Kalvø er også blant komikerne Bård Tufte Johansen har fått med på laget. Foto : Sigurd Fandango / Dagbladet Vis mer

- Vi jobber med å få en homoerotisk annonse på trykk i Uganda, men det blir vel Amnesty, forklarer han.  

- Kan ikke koble inn PST akkurat Komikeren er ikke bekymret for eventuelle reaksjoner rundt arrangementet. Han er trygg på at det skal gå bra.  

- Alt handler om hvor langt du kan gå. I Norge må vi bruke vår rett innenfor de grensene man selv har. Man har ansvar for ytringen, hvis ikke ville jeg ropt «tjukken» til alle tykke folk. Dette er ikke en forsøk på å provosere unødvendig, men et statement. Vi kan ikke akkurat koble inn PST bare vi skal ha et humor-arrangement, avslutter han.

MED: Knut Nærum blir å se i showet. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
MED: Knut Nærum blir å se i showet. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media