UFORUTSIGBART OG KAOTISK: «Melgaard+Munch» kan kanskje virke skjødesløs på overflaten, men bidrar til å aktualisere den gamle mester gjennom å sette mange av Munchs sentrale motiver på spissen. Foto: Vegard Kleven
UFORUTSIGBART OG KAOTISK: «Melgaard+Munch» kan kanskje virke skjødesløs på overflaten, men bidrar til å aktualisere den gamle mester gjennom å sette mange av Munchs sentrale motiver på spissen. Foto: Vegard KlevenVis mer

Bardus, banal og radikal

Et tapetsert museum, en slagerparade og et autoerotisk dødsfall er blant ingrediensene når Melgaard måler muskler med Munch.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Mye skal skje om ikke utstillingen «Melgaard+Munch» blir stående som den mest omtalte og omdiskuterte utstillingen i Oslo, når status for 2015 gjøres opp.

De første store presseordene har allerede sivet inn dørene på Munch-museet og mer er helt sikkert i vente, av ros og ris.

Det museet gjør med dette eksperimentet er nemlig såpass uvanlig og dristig at det vil bli lagt merke til også utenfor landets grenser — både av internasjonal kunstpresse og, ikke minst, av et intetanende publikum som vil få litt av hvert å tygge på fra nå og frem til utstillingen stenger utpå våren.   «Melgaard+Munch», som har undertittelen «The End of it All Has Already Happened», er første par ut i en kommende utstillingsserie på seks som skal sidestille Munch med andre storheter, fra Gustav Vigeland og Robert Mapplethorpe til selveste Vincent van Gogh. «+Munch»-serien signaliserer en utålmodighet i ventingen på det nye museumsbygget i Bjørvika.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn