Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bare 17 år

Hun er klodens heteste popartist. Nå har unge Britney Spears lagt seg under kniven og anskaffet seg større bryster. - Man bør absolutt ikke legge inn en brystprotese på en 17-åring, sier plastisk kirurg Morten Kveim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spears har toppet både de engelske, amerikanske og norske listene med låta «...Baby One More Time», som er skrevet av svenske Max Martin. Men allerede etter sin første hit, har Britney og hennes bakmenn følt behov for en imageforandring. I forrige måned lot Britney seg legge inn på sykehus for å forstørre brystene.

Det var en påstått kneskade som gjorde at Britney for noen uker tilbake ble lagt inn på sykehus, og forsvant fra rampelyset en periode etterpå.

Bilder fra Britneys nye video «Sometimes» avslører at det har skjedd store forandringer. For mens ungjenta inntil for få uker siden framsto med normalt store bryster, er hun nå blitt svært så barmfager. Britney selv påpeker begivenheten ved å holde på brystene i en scene i videoen.

At Spears i en alder av 17 år forstørrer brystene, vekker selvsagt oppsikt.

- Jeg ville aldri foretatt en slik operasjon på en frisk 17-åring, understreker kirurg Morten Kveim, som tidligere var sjef for plastisk-kirurgisk avdeling ved Ullevål sykehus. Nå driver han en klinikk som har spesialisert seg på kosmetiske operasjoner.

- Slike operasjoner representerer en stor emmosjonell påkjenning for den det gjelder. En 17-åring er ikke moden nok for en brystoperasjon. Selv de færreste 18-åringer er modne for et slikt inngrep, sier Kveim, som også er forfatter av boka «Kosmetisk kirurgi».

- Det er viktig at legestanden har en modererende effekt i forhold til unge mennesker som vil ta skjønnhetsoperajsoner, avslutter Kveim.