Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ari Behn

Bare 97 000 seere så omstridt Ari Behn-dokumentar på TV3

TV3 er fornøyd.

IKKE SÆRLIG HAPPY: Ari Behn er ikke særlig begeistret for TV3-dokumenteren om hans liv. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
IKKE SÆRLIG HAPPY: Ari Behn er ikke særlig begeistret for TV3-dokumenteren om hans liv. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Den første episoden av «Ari og halve kongeriket» i går kveld på TV3 ble blitt sett av 97 000 seere i snitt. På det meste var 122 000 seere innom.

Det har vært mye støy rundt den omstridte Ari-dokumentaren på TV3. Ari Behn ønsket å stoppe den, foreldrene hans ønsket å trekke seg og Aris kjæreste, juristen Ebba Rysst Heilmann, har gått hardt ut mot dokumentarserien.

- Litt verken eller

Tv-analytiker Marianne Massaiu i Mediacom er ikke imponert over seertallene, men vil ikke karakterisere 97 000 i snitt som noen krise. Tallene vil øke når de oppjusteres for seing på andre plattformer.

- Det er litt verken eller, sier Marianne Massaiu til Dagbladet.

- Vi må se hvor mange seere som kommer til på repriser, opptak og strømming. Og ikke minst seing på program nummer 2. Men programmet leverer best i kommersielt interessante målgrupper, altså treffer det ganske ungt og det er bra, sier hun.

- Fornøyd med 100 000

«Ari og halve kongeriket» hadde premiere på TV3 torsdag kveld. Behn har hevdet at han har en bestemmelsesrett over hva som blir sendt eller ikke, en såkalt «final cut» - men det avviser dokumentarskaperen og TV3.

- Vi er fornøyde med at nesten hundre tusen seere fikk med seg dokumentaren om Ari Behn, sier kommunikasjonssjef Line Vee Hanum i MTG/TV3.

- Sagaen om Behn fortsetter fram til påske og er dessuten tilgjengelig på Viafree, og vi regner med at enda flere vil få med seg innholdet. Ari Behn er for øvrig også aktuell som deltaker i realitystripen «Camp Kulinaris» på TV3 etter påske, opplyser Hanum.

Terningkast 2

I TV3-serien «Ari og halve kongeriket» følger vi Ari Behn gjennom opp- og nedturer fra det første året etter skilsmissen fra prinsesse Märtha Louise.

Dagbladets anmelder var ikke videre imponert over dokumentaren og konkluderte med terningkast 2.

Anmelder skriver bl.a: «Det er heller ikke en reklamefilm for TV3. Det er kanskje real life, men seriens første episode tråkker langt inn i det private og altfor nært sitt sårbare objekt og familien hans, som nå ønsker å ta avstand fra serien. Det er lett å forstå.»

Mener Ari blir utnyttet

I en kommentar i VG denne uka ga Ebba Heilmann, kunstnernes kjæreste, uttrykk for at hun mener Behn blir utnyttet, og at han slettes ikke burde ha blitt filmet i denne sårbare perioden i livet sitt.

RASER: Ebba Heilmann, Aris kjæreste, mener dokumentaren utnytter kunstneren i en sår periode av livet hans. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
RASER: Ebba Heilmann, Aris kjæreste, mener dokumentaren utnytter kunstneren i en sår periode av livet hans. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør Vis mer

Behns foreldre har også bedt om å få fjerne klipp de medvirker i. ​

TV3-eier MTG kjører dokumentarserien som planlagt og sier på sin side at Ari Behn har godkjent de episodene som er ferdige, og at det ikke er inngått noen avtale om «final cut». Det var DN som først omtalte saken.

- Vi er overrasket over at de ikke vil følge avtalen som er inngått, er Ari Behns advokat, John Christian Elden, kommentar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling