Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bare barnet

Han får ofte høre at han er den nye Aphex Twin. Vi spurte KID606 hva han synes selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg får høre det mye, det er kanskje det nærmeste man kommer en sammenligning. Men jeg synes ikke jeg høres ut som Aphex Twin. Problemet er når folk kommer etter konserter og sier: Hvorfor høres du sånn ut, hvorfor høres du ikke ut som Aphex Twin?

Amerikaneren Miguel Depedro er musikalsk lovløs, og en frontfigur på den alternative elektronica-scenen. Artistnavnet KID606 hentet han fra den verste trommemaskinen som er å oppdrive.

- Mange artister velger navn etter utstyret, og jeg mener, musikk burde handle om noe annet. Derfor navnet, det er ironisk.

Han er musiker, remikser, produsent og innehaver av sitt eget plateselskap, Tigerbeat6. Han har gitt ut en mengde plater, og snakker om sin lange musikalske karriere. Men det er noe som skurrer. Så vidt vi vet er mannen på telefonen knappe 22 år gammel.

- Jeg begynte å lage musikk som 14-åring, å eksperimentere med lyder og samplere. Jeg ville lage musikk uten regler, det var kanskje derfor jeg valgte elektronikken.

- Er du en wonderboy?

- He he. Jeg ser ikke på meg selv som det. Det er vel mer det at jeg ikke ønsker å vokse opp. Jeg vil lage musikk som er lekende, som inspirerer meg, som er tilfeldig - i øyeblikket. Jeg må overraske meg selv, ellers er det ingen vits.

Den unge mannens ønske om å lage musikk ingen har gjort før ham, har brakt ham i celebert selskap. Særlig det siste året har det tatt av. Han ble blant annet bedt om å remikse låta «Dream On» fra Depeche Modes siste album.

- De ville ha noe annerledes, ikke en danseremiks. Det var vanskelig fordi Depeche Mode har sin egen sound. Jeg har forvridd det meste av lyden, så nå høres det nesten ikke ut som dem i det hele tatt.

Den siste tiden har han i tillegg remikset Super Furry Animals og Peaches, og i oktober kunne han se sitt eget fjes klint utover forsiden av det britiske musikkmagasinet The Wire. Beskrevet som «The Sid Vicious of Techno» og et hyperaktivt barnegeni.

- Det var merkelig, selv om bildet var veldig uklart. Du lager musikk i lang tid, og plutselig får du masse oppmerksomhet. Jeg tror det er viktig å ikke bli avhengig av det - da blir man gal når man ikke får det lenger.

KID606 spiller på Blå i kveld, sammen med Martin Horntveth fra Jaga Jazzist og amerikanske goldchain. Les mer om den amerikanske «enfant terrible» på hjemmesidene til KID606.

Hele Norges coronakart