- Bare det å få Rough Trade-logoen på en utgivelse er utrolig bra

Øyafestivalen hjelper unge artister på kredplateselskap.

ØYAFESTIVALEN HIVER SEG INN I PLATEBRANSJEN: Dette bildet er tatt under fjorårets festival. Foto: Eirik Helland Urke
ØYAFESTIVALEN HIVER SEG INN I PLATEBRANSJEN: Dette bildet er tatt under fjorårets festival. Foto: Eirik Helland UrkeVis mer

(Dagbladet): Øyafestivalen har de siste årene arrangert klubbkvelder i Storbritannia og USA, hvor de har tatt med seg artister som Datarock, Ida Maria og Casiokids til London med mål om å gi dem et hjelpende dytt på det internasjonale markedet.

I år ekspanderer Øyafestivalen denne virksomheten til å også inkudere en sjutommers vinylutgivelse i samarbeid med det britiske plateselskapet Rough Trade og Music Export Norway. Bandene som får nyte godt av Øyafestivalens internasjonale nettverk i år er Team Me og Lucy Swann.

- Da de internasjonale delegatene som besøkte Øyafestivalen i fjor skulle ramse opp hvilke norske band de hadde vært mest fornøyd med, kom Team Me og Lucy Swann høyt på lista, sier bookingsjef i Øyafestivalen, Claes Olsen, til Dagbladet.

Engelsk marked I løpet av to uker er splitsingelen til Team me og Lucy Swann til salgs på det britiske markedet, gjennom plateselskapet Rough Trades nettsider og fysiske utsalgssteder. Den 24. og 25. februar spiller de to Øyafestival-arrangerte konserter, med Club NME-konsert på konsertstedet Koko som den store rosinen i rockepølsa.

- Dette er starten på en sjutommerserie i regi av Øyafestivalen. I denne serien kommer vi til å gi ut flere singeler med band vi ønsker å gi litt oppmerksomhet.

HJELPER UNGE BAND: Claes Olsen og Jonas Prangerød i Øyafestivalen. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
HJELPER UNGE BAND: Claes Olsen og Jonas Prangerød i Øyafestivalen. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer

Øyafestivalen har stor tro på at bandene får stort utbytte av London-turen og singelutgivelsen.

- Bare det å få Rough Trade-logoen på en utgivelse er utrolig bra for norske artister. Både Team Me og Lucy Swann er i tillegg booket til Englands beste klubbfestival The Great Escape, som er i mai. I tillegg er det egne promoselskaper som kommer til å jobbe med å skape blest om vinylutgivelsen der borte, sier Olsen.

- Fantastisk Marius Drogsås Hagen i Team Me er takknemlig for Øyafestivalens internasjonale dytt. De spilte på Camp Indie-scenen i fjor.

- Dette er fantastisk for oss. At det er Øyafestivalen som hjelper oss, er et kjempekompliment, sier Drogås Hagen.

- Hva er det somk betyr mest - klubbkveldene eller splitsingelen?

FÅR HJELP: Team Me. Foto: Privat
FÅR HJELP: Team Me. Foto: Privat Vis mer

- Vi har aldri gitt ut noe på vinyl før, så det blir stort. Begge delene er imidlertid helt fantastisk, så det kan ikke sammenlignes.

FÅR HJELP: Lucy Swann. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FÅR HJELP: Lucy Swann. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer