Bare døtt på!

Lalla Carlsen, Leif Juster, Kari Diesen, Arvid Nilssen og Einar Rose var samlet på Chat Noir i formiddag. Snart kan du sende dem i posten!

Det var en munter forsamling som fulgte spent med, mens frimerkesjef Morten Berner i Posten avduket fem frimerker med de største scenekunstnerne fra gullalderen i norsk revy. For å sikre suksessen ble det servert wienerbrød med jordbær og druer, og det var hengt opp plakater for «gledesdrikken», med vodka, hvit curacao og cranberry juice i baren.

Treffende

Men ingen trenger drinker for å more seg når fem av de morsomste menneskene i Norges historie blir hedret på frimerker, med Finn Graffs humoristiske og treffende strek.

- Det var ikke lett å lage et uttrykk som folk kjenner igjen. Alle disse fem har et image hos publikum. Jeg måtte bruke mange forskjellige bilder for å tegne dem, sier Graff til Dagbladet.no.

- Det vanskeligste var å få tegningene så små at de passer på frimerker. Bilder opptrer helt annerledes når de må ned i format. Men det var spennende og utfordrende.

Skriv julekort nå!

Lalla Carlsens barnebarn, Vibeke Lalla Sæther, hadde tatt turen innom Chat Noir for å se på avdukingen. Hun var storfornøyd.

- Bildet av Lalla var nydelig og humoristisk. Det er tatt helt på kornet. Hun utstråler varme og intensitet. Vi ser noe av det innerste i henne, sier Sæther til Dagbladet.no.

- Nå skal jeg rett hjem og skrive julekort. Jeg skal kjøpe masse frimerker og sette i gang. Samtidig vil jeg oppfordre alle Dagbladets lesere til å begynne å sende julekortene allerede nå.

PS! Vent til 22. juni. Da blir frimerkene lagt ut for salg.

eugene.brandal.laran@dagbladet.no

STRÅLTE: Frimerkekunstner Finn Graff strålte om kapp med både sola og revyfrimerkene.Foto: EUGENE BRANDAL LARAN