- Bare en liten bok

HANGAR 4 Fornebu (Dagbladet): - Det er helt ufattelig at det skulle gå slik med den lille boka jeg skrev for over åtte år siden. Ikke i mine villeste drømmer hadde jeg forestilt meg en gigantmusikal her på Fornebu, strålte Jostein Gaarder.

Hul filosofikal

Gaarder kom til premiereforestillingen sammen med kona Siri Dannevig for å se Karoline hoppe seg gjennom filosofihistorien, med Teigen som tvilende glam-Descartes, Bettan som strippende sado-Freud og med Øystein Wiik som vibratoveileder gjennom over 2000 års tung tenking.

Kjendisene møtte opp mannsterke for å få med seg den underlige lille norgeshistorien som ble skrevet på Fornebu i går kveld. Filosofimusikal i en flyhangar.

- At de tør! Fantastisk at noen våger å satse på en helt ny norsk musikal. Jeg må si jeg er veldig misunnelig, samtidig som jeg unner dem dette, sa Ingrid Bjørnov, som var en av de få i salen med liknende musikalerfaring.

Litt forfjamset blant alle kjendisene og viraken mente Gaarder at det ikke var noe underlig med en filosofimusikal.

- De klarte jo å lage en musikal av et kattedikt av T.S. Eliot, «Cats». Da må det vel gå an å få noe ut av hele filosofihistorien.