Bare en ting å gjøre: Kjør debatt

Harald Eia lykkes som forskningsjournalist.

SAKLIG-VENNLIG SLUGGER: Harald Eia er blitt populærvitenskapelig forskningsjournalist og har med «Hjernevask» levert et provoserende utgangspunkt for en bred debatt. Foto: Thomas Rasmus Skaug.
SAKLIG-VENNLIG SLUGGER: Harald Eia er blitt populærvitenskapelig forskningsjournalist og har med «Hjernevask» levert et provoserende utgangspunkt for en bred debatt. Foto: Thomas Rasmus Skaug. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Se første episode her.

I kveld sendes første episode av «Hjernevask», Harald Eias allerede svært omtalte nye serie der han i følge NRK skal ta opp «populærvitenskapelige spørsmål om arv og miljø».

Eia er blitt forskningsjournalist. Det lykkes han riktig godt med - men med et programkonsept i den brede populærvitenskaplige tradisjonen: Store spørsmål skal besvares på kort tid, i en form med tidkrevende krav til anekdoter, gode fjernsynsbilder og form. Resultatet er underholdende. Men som interessert seer ønsker man mer.    

Er det genetikk eller oppdragelse som gjør at vi blir som vi blir?, spørres det. Som spørsmål betraktet havner det i samme kategori som et spørsmål om det er hodet eller kroppen som gjør Marit Bjørgen til en stor skiløper.

Mange fornuftige mennesker vil hevde at svaret sannsynligvis ligger i et samspill mellom de to.

Men hva da om noen forskere velger å se bort fra den genetiske delen og konsentrere seg om den kulturelle? Det finnes det forskere i Norge som gjør. Det er dem Harald Eia avlegger en visitt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer