Bare et lite mord

«Blind hevn» er teatrets svar på Detektimen.

BRUKSKRIM: Men «Blind hevn» baserer seg på premisser som det krever litt velvilje å akseptere. Foto: L-P Lorenz / Oslo Nye Teater.
BRUKSKRIM: Men «Blind hevn» baserer seg på premisser som det krever litt velvilje å akseptere. Foto: L-P Lorenz / Oslo Nye Teater. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TEATER: Lite er koseligere enn å starte kvelden med et drap eller to. «Blind hevn» er teatermotparten til NRKs detektime, et nett lite mordmysterium som presenteres og oppklares i den tilforlatelig utseende stuen som ligger ved siden av atelieret til kunstneren Tony (Dennis Storhøi).

Det er der Tony og hans frustrerte andre kone Helen (Birgitte Victoria Svendsen) tar imot en illevarslende velpleiet ung mann (Kåre Conradi) som er over gjennomsnittet interessert i drapet på Tonys første kone for mange år siden. Gjennom en litt lang første akt og en upåklagelig intens andre akt butter aktørene mot hverandre, to og to, til de fleste bedrag er avslørt. Det er ikke så rent få.

Gjensidig mistanke «Blind hevn» er imidlertid tydelig skrevet for scenen og ikke tv-skjermen. Teatret er spesielt godt egnet for denne type lange, anspente dialoger, marinert i gjensidig mistanke, som driver intrigen fint fremover. Med drevne Svein Sturla Hungnes i registolen blir de brå vekslingene i historien godt ivaretatt.

Konstruksjonen av intrigen er god, men likevel: Avsløringene underveis og til slutt baserer seg på premisser knyttet til menneskers hukommelse og psykologi som det krever litt velvilje å akseptere på stående fot.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer