Bare for ham

PARIS (Dagbladet): Endelig har også mannen fått sine blader. M Magazine, FHM, Men's Health og snart Il velter kioskstativene i Frankrike, etter USA og Storbritannia. Selv seriøse Le Monde har eget bilag med mannemoter. Dagens menn er akkurat som kvinner flest. Det var på tide at også de fikk blader for dem og om dem. Noe annet enn konas Elle eller Playboy under dyna.

  • Den nye mannen kan fråtse i kiosklitteratur om sitt ytre og sitt indre, samt sin penis. Svært mye handler nemlig om den. Med «20 råd om hvordan den blir mindre slapp», «Alt om ereksjonen» eller «Kan man få reisning på kommando?» burde det være mulig selv for den latinske elskeren å forbedre prestasjonen. Og dermed humøret.
  • De nye bladene selger minst like mye som sine kvinnelige konkurrenter. Det første nummeret av det opprinnelig amerikanske Men's Health med en flott machomann på coveret ble revet bort i 300 000 eksemplarer. Derfor lanserer snart Hachette-forlaget Il, rettet mot «nymachomannen og alle som vil overleve den maskuline krisen på en positiv og effektiv måte». Og for å si det med FHM (For him Magazine) skal det være 100 prosent nytt og 100 prosent nyttig. FHM har redigert mannens rettigheter. Første paragraf: Intet maskulint individ er nødt til å oppføre seg som en mann hele tida. Eller: Enhver mann, selv ung og sterk, har rett til å ejakulere for fort.
  • Leserbrevene er meget instruktive. FHM gir Greg følelsen av å være sammen med bestevennene, selv på do! Andre vil ha praktiske råd, om kramper eller mage som rumler i uønskede øyeblikk, eller om det er lurt å legge an på læreren. Mickaëls far er ofte borte, og moren tyr i stedet til ham. Bør han løsrive seg? Artiklene surfer mellom den ideelle maten, hvordan psyke seg opp på jobben, 50 joggeråd, hvordan miste bilringen, dress eller jeans på jobben...
  • Enkelte artikler handler faktisk om kvinner. M Magazine har opptil flere sider om kvinnene og oss. Mannebladene er ikke imot kvinner. De vil bare ta seg litt mer av menn. Den nye maskuline mannen som har lov til å være litt kvinne. Det er slutt på kjønnskrigen, men det er mannens flagg som tones. Her er det snakk om handling. Ifølge M Magazine dreier det seg om jakt (på kvinner), fiske (ha god tid) og tradisjoner (mannen er født for jakt og fiske).